AKTUÁLNE


Marek skúsenosti

Predaj z dvora:

Štyri výhody predaja z dvora

Marek


Nenechajte sa opiť akciovými výrobkami a vyskúšajte chuť a kvalitu skutočnej prírody. Predajne z dvora sú jediným zdrojom prirodzených produktov na tomto svete. Možno už ani neviete, ako chutí kura, ktoré rástlo prirodzene a bolo živené trávou a výbehom. Alebo plodiny, ktoré majú dosť vitamínov len preto, že dozrievajú v úrodnej zemi. Skutočná kvalita sa pozná a nevynechajte ju zo svojho stravovania ani vy. Žiadne znečistenie! Toxické plodiny. Aj tak niekto nazýva pestovanie, ktoré je hnojené, postrekované a chemicky ošetrované. Opozíciou k prefabrikátom sú bio plodiny. Nie je to len o snahe dopestovať čo najviac úrody, ale dať jej srdce a kvalitu. „Chceli sme minimalizovať všetky formy znečistenia, ktoré pochádzajú z poľnohospodárskej výroby, spracovania a distribúcie produktov, v čo najväčšej miere využívať recyklovateľné a mnohonásobne použiteľné materiály. Využívame v maximálnej miere obnoviteľné zdroje miestnych poľnohospodárskych systémov, používame také spôsoby hospodárenia, ktoré podporujú rozvoj pôdnych mikroorganizmov, fauny a flóry , vytvárame podmienky hospodárskym zvieratám, ktoré zodpovedajú ich prirodzeným fyziologickým a etologickým potrebám a kondícii. Udržujeme a dlhodobo podporujeme  úrodnosť pôdy , uprednostňujeme najšetrnejšie spôsoby obrábania pôdy, zelené hnojenie a hnojenie maštaľným hnojom, mulčovanie, čo najdlhší pokryv pôdy,  používanie mechanizmov s menšou hmotnosťou. Umožňujeme voľný výbeh chovaným zvieratám a ich prirodzené potreby,“ hovorí Karol Mesko. Bio je vždy prezentácia skutočného srdca farmára a kúpiť si produkt pri predaji z dvora znamená zažiť návrat k prírode. Slovenské prsia lepšia ako brazílske V hypermarketoch kúpime mäso z celého sveta a pritom ako sa hovorí, najlepšie prsia sú na Slovensku. S tým súhlasí aj chovateľ Ján Konečník a hovorí: „Stačí si len porovnať prsia z Číny alebo Brazílie a tie domáce sú pevnejšie už na pohlaď.“ Nehovoriac o chuti a zložení. Pritom predaj z dvora podľa neho ako jediný umožňuje, že si ľudia môžu zaobstarať aj poctivé domáce potraviny a nie len tie, čo ponúkajú supermarkety. Takže načo ešte čakať, keď aj vo vašom okolí je mnoho dodávateľov, ktorí vás dokážu presvedčiť, že slovenské prsia majú svoj cveng? Predaj je pod kontrolou Zatiaľ čo sa s obchodnými reťazcami spájajú potravinové škandály, pri predaji z dvora sa netreba kvality obávať. „Málokto vie že už aj pri predaji z dvora musí byť registračka, že musia mať certifikát na prácu s potravinami,“ hovorí Marta Tužinská z Farma Tuška. Predaj je teda riadne kontrolovaný a kupujúci sa nemusí obávať, že dostane nekvalitu, práve naopak, pravú slovenskú potravinu. Práca ostane doma Nakúpiť v predajni z dvora neznamená dostať len to najlepšie pre seba, ale súčasne pomáhať. Hovorí Vladimíra Debnárová z Ekotrend Myjava: Nákupom domácich bio výrobkov sa podporuje  nielen domácich výrobcov a ekonomika, ale aj zdravie a životné prostredie. Je dobré, že sa rozširuje aj spôsob "debničiek“, teda že si spotrebitelia komunikujúci s výrobcom môžu dohodnúť vopred svoje požiadavky a hospodár si vie lepšie naplánovať svoju produkciu. Je to vysoko efektívny spôsob, ktorý dáva možnosť vyhrať ("win-win") obom stranám.“ Vyskúšajte, ako chutia produkty z dvora a okrem radosti z kvality sa potešíte, že ste niekomu konkrétnemu pomohli.  

22.10.201311350
Marek skúsenosti

Predaj z dvora:

Prečo zájsť na bio farmu a nie do hypermarketu?!

Marek


Obchodné siete nás často kŕmia potravinami, ktoré sa dostanú nielen do košíkov, ale aj do večerných správ. Škandály z obchodov nie sú ničím výnimočným a preto je na mieste otázka, kam sa obrátiť, ak chceme kvalitné potraviny a neriskovať vlastné zdravie. Odpoveďou sú bio farmy a predaj z dvora. Farmári a chovatelia si za svojou prácou stoja a dávajú kvalitu, ktorá je aj vo svete vákuových balení a sterilizácie kyslíkom stále tradičná. Ide skutočne o kvalitu? Základná otázka, na ktorú nám zodpovedala Vladimíra Debnárová z Ekotrend Myjava: „Zásady správnej poľnohospodárskej praxe, ako aj osobitné požiadavky platné pre ekologickú poľnohospodársku výrobu sú stanovené nariadeniami Európskej únie. Okrem toho na Slovensku sú osobitné ustanovenia určené zákonom o ekologickej poľnohospodárskej výrobe č. 189/2009 Z.z.“ Monitorovanie je nepretržité, kontroly plánované aj náhodné. Ako však hovoria chovatelia, idú v drobnom. To znamená, že ak by spravili chybu, existenčne by sa ohrozili a ak by predali nekvalitný výrobok, na malom Slovensku sa fáma rozšíri po okolí a viac nikto nič nekúpi. Drobný producenti tak stoja za kvalitou nielen zákonnými normami , ale aj vlastným menom. V biochove sú antibiotiká tabu Drobnochov a bio farma, to nie je len výhoda, že poznáte priamo chovateľa a viete, že predáva kvalitu. Už samotný proces chovu a spracovania je odlišný. Rozdielny tak, ako buchty z pekárne a od babky z dediny. Vôňa, chuť a kvalita sú sto a jedno. Prečo je to tak vysvetľuje Jana Kaňúchová z Dobrej farmy: „Kvalita u menších chovateľov je zásadná. Nemajú tak veľký objem zvierat, nie je tam veľký infekčný tlak, tým pádom netreba používať antibiotiká, ktoré sú vo veľkochovoch nevyhnutné.  Tak isto je značný rozdiel pri kŕmení. V krmivách nie sú lieky a kŕmime čistou pšenicou, čo nie je pre chovateľa veľmi výhodné, ale hoci kurence nemajú taký rýchly rast, sú naozaj prirodzené a v poriadku. Tak isto dávame dôraz na to, aby krmivo neobsahovalo plesne, čo je karcinogénne. “ Neporovnateľná kvalita sa dosahuje aj pri rastlinnej produkcii. „Pri rastlinnej výrobe je zásadné dodržiavať správne agrotechnické termíny a dať rastline to, čo potrebuje včas,“ dodáva Vladimíra Debnárová. A to stále nie je všetko. Pretože kvalita je kvalita, ale jedlo nám musí predovšetkým chutiť. No a aj tu hrajú drobnochovatelia a pestovatelia prvé husle. BIO – lahoda aj pre gurmánov „Správny gurmán zistí rozdiel aj v chuti. Hneď ako ale  spravíte napríklad rozbor mlieka, zistíte obsah bielkovín, tukov, vápnika a hlavne látok, ktoré by sa nemali v  mlieku vyskytovať, majú neporovnateľné hodnoty. Čo sa týka králikov rozdiel spočíva v hustote mäsa, to je hlavná výpovedná hodnota,“ vysvetľuje chovateľ Martin Miško. Keď sa snúbi kvalita a chuť, nie je o čom diskutovať. Hovorí sa, že kto ochutná bio, už viac nechce iné. Aj vy ste už našli svojho bio producenta? Skúste cez náš portál osloviť tých najlepších producentov vo svojom okolí a zažite zdravie, ktoré chutí naozaj výborne.

21.10.20139891
Zuzana skúsenosti

Predaj z dvora:

Robíme všetko pre to, aby sme boli DOBRÍ a naozaj sme.

Zuzana Zuzana


Morčacie mäso patrí medzi potraviny, ktoré sú v jesennom období na Slovensku dostupné a vyhľadávané. V porovnaní s inými druhmi mäsa, a to aj hydinou, sa vyznačuje pomerne vysokou výživovou hodnotou. Má vyšší obsah bielkovín, železa a nízky podiel tukov najmä v prsnej a stehennej svalovine. Preto sa vzhľadom na obsah plnohodnotných bielkovín zaraďuje medzi vhodné dietetické zdroje esenciálnych aminokyselín. Hovorí sa, že morka má sedem druhov mäsa. Obľúbené sú hlavne prsia, ktoré sú najhodnotnejšou časťou morky. Biela svalovina má najjemnejšie mäso, ktoré vzhľadom a chutnosťou zodpovedá teľaciemu mäsu. Potom nasledujú krídla, ktoré svojou jemnou chuťou a mäsitosťou prevyšuje obľúbené kuracie krídla. Mäso zo stehien je tmavé a svojou výraznou arómou zodpovedá mäsu zo zveriny, možno spracovať na divoko ako divú zverinu, prevažne dusením. Najvýkonnejším typom ťažkých moriek je plemeno kanadskej klasickej brojlerovej širokoprsej morky big 6. Vyznačuje sa pevnou telesnou konštrukciou a má výborné rastové schopnosti. Tento typ morky sa chová aj v našich podmienkach. „Morky sme začali chovať pred niekoľkými rokmi pre našu spotrebu,“ hovorí pani Kaňuchová, majiteľka Dobrej farmy, ktorá sa špecializuje na chov moriek. „Postupom času sme získali dôležité skúsenosti, ktoré využívame aj v súčasnosti. Morky podrobené bakteoriologickým vyšetreniam s veterinárnym osvedčením kupujeme od veľkochovateľov vo veku 6 týždňov. Do nášho chovu, teda zaraďujeme len zdravých jedincov.“ Aké podmienky na život majú vaše morky? „Naše morky nechováme klasickým halovým odchovom, ale ako domáce morky. Na deň ich púšťame do výbehu, kde sa môžu pásť na  tráve, či žihľave. Pre morky je dôležitá výživa, ktorá je rozhodujúcim faktorom pri správnom vývine jednotlivca. Výživa a kŕmenie zvierat najviac ovplyvňuje kvalitu mäsa, preto ich kŕmime kukuricou, zemiakmi a pšenicou, ktorá je hlavným zdrojom pre rast svaloviny. Podľa sezóny im pridávame jablčné výlisky, či vňate z mrkvy či červenej repy...Kvôli tomu, aby nedochádzalo k prenosu chorôb, oddeľujeme ich od ostatnej hydiny. Každý večer ich opäť zatvárame do prístrešku.... ." Morky sú náročné na chov, sú citlivé na klímu, a náchylné na choroby. Preto im často chovatelia preventívne pridávajú antibiotiká a chemoterapeutiká. „My preventívne antibiotiká nepoužívame. Denne sledujeme ich celkový zdravotný stav, spotrebu krmiva a vody a celkové správanie zvierat. Chováme ich už štvrtý rok a zatiaľ sme neboli nútení riešiť zdravotný stav žiadnymi liekmi. Na základe  dlhodobých skúsenosti s chovom hydiny používame svoje overené natural-metódy na udržanie dobrého zdravotného stavu.“ „Chceli sme chovať morky pre ich zdravé mäso, ktoré obľubujú aj naše deti. Záleží nám na tom, čo im dávame .“ Predaj moriek je sezónnou záležitosťou a preto je práve jeseň obdobím, keď sa morky dostávajú na sviatočné stoly. „ Po 22 týždňovom raste sú morky pripravené na predaj. Dorastajú do hmotnosti zhruba moriaci 15 - 20 kg a morky 10 - 12 kg. Tento rok sme začali predávať už na začiatku októbra a ich predaj plánujeme do Vianoc.“ Zákazník musí byť v poslednej dobe veľmi opatrný pri kúpe mäsa. Morčacie mäso na Dobrej farme predávajú iba čerstvé. „Celé je to o dôvere k predajcovi a jeho spôsobe odchovu. Najprv sme morky chovali iba pre rodinu a priateľov. Tento rok sme sa začali orientovať na širokú verejnosť. Našim klientom ponúkame možnosť pozrieť sa na chov. Morky porážame, šklbeme a pitveme v deň objednávky. Dodávame ich chladené spolu s drobkami ešte v ten istý deň. Výnimočne a na vyslovenú žiadosť zákazníka na druhý deň.“ Morčacie mäso obsahuje relatívne nízky obsah tuku: 140 g mäsa bez kože obsahuje asi 7 g tuku. „Morčacie prsia chutia lepšie ako kuracie a jeho tmavé mäso je senzačné. Najradšej ich pripravujem na prírodno. Takto ho majú radi aj moje deti. Ale je mnoho receptov, a každému zákazníkovi môžeme ponúknuť cca 50 chutných receptov“ Dobrá farma je morčacia farma v blízkom okolí Zvolena. Špecializuje sa na predaj kanadských klasických brojlerových širokoprsých big 6 moriek a pýši sa ekologickým chovom moriek bez chemikálií a antibiotík. Za svoje krátke pôsobenie na slovenskom trhu si vybudovala svoje meno a získala mnoho spokojných zákazníkov. 

28.11.201284924
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:Sila internetových referencií

Ako dokážete zozbierať reálne referencie rýchlo a efektívne?

Domi


V dnešnej dobe podnikania je takmer nemožné nemať ani jednu recenziu. Ak nemáte recenzie, nikto od vás nič nekúpi a ani nevyužije vaše služby, bez ohľadu na to, či máte rozbehnuté  podnikanie na internete, alebo patríte medzi skúsených majiteľov e - shopov. Ako môžete získať recenzie a ako ovplyvňujú vaše podnikanie? Prvá recenzia sama nepríde Môžete podnikať tak, ako doposiaľ dokonca i lepšie, no šanca, že si vás zákazníci sami vyhľadávajú na internete a budú vám pravidelne písať recenzie je takmer nulová. Prvým a najdôležitejším krokom pre získanie pozitívnych recenzií je poskytovanie kvalitných služieb zákazníkom. Vaši zákazníci nezanechajú pozitívne recenzie, ak nie sú spokojní s vašimi službami alebo produktami, čo znamená, že je veľmi dôležité zabezpečiť, aby bol váš zákaznícky servis na špičkovej úrovni. Ak potrebujete recenzie naštartovať skúste napríklad telefonicky zber referencií alebo si prečítajte náš druhý článok o referenciách TU. Používajte nástroje pre zber referencií Možností na získanie recenzií je mnoho. Môžete si na svoje webové stránky vložiť odkazy na hodnotenia a tak zákazníkovi rýchlo ukázať referencie alebo si vytvoriť Google dotazník, ktorý zasielate zákazníkom po vytvorení objednávky, prípadne ich necháte vyplniť záložku s hodnotením pri jednotlivom produkte. Avšak najviac objektívne sú recenzie cez nezávislé tretie strany ako napr. Google recenzie, recenzie prostredníctvom sociálnych médií alebo rôzne internetové porovnávače či tabuľky. Google recenzie patria medzi najľahšie dohľadatelné hodnotenia a nielen na Googli ale aj na mapách. Vytvorenie spojenia s recenziami Google a jeho zdieľanie na rôznych platformách vrátane stránky Google Business Profile (predtým Google My Business) je jedným z najrýchlejších spôsobov, ako získať viac recenzií. Ak však recenzie naštartovať rýchlo a chcete získať nielen dobrú recenziu, ale aj prilepiť informáciu o vašej službe a ponuke, využite portál na Zariadim.sk, kde ide hlavne o vysokú mieru odpovedí od zákazníka, čo je najvyššia pridaná hodnota, ak chcete s referenciami začať. Pri zanechaní referencie na portáli Zariadim.sk zákazník vyplní počet hviezdičiek podľa spokojnosti a môže pridať stručný text, avšak vy viete k takejto recenzii pridať informácie o vašej službe spolu s kľúčovými slovami prípadne linkami navaše ďalšie služby ako aj fotografie s vašej realizácie. Takúto referenciu si môžete uviesť aj na vašom webe, prípadne pridaním odkazu na náš portál.      Požiadajte o referencie Ak chcete získať referencie od klientov, musíte klásť správne otázky. Skvelé referencie od vašich verných zákazníkov vám poskytnú nových klientov. Zákazníkov môžete osloviť telefonicky alebo im odoslať e-mail s prosbou o recenziu, kde ich môžete aj motivovať napríklad novou akciou alebo zľavou pre opakované nákupy nákupe. Pri telefonickej žiadosti o recenziu musíte dať pozor aby váš prejav bol zdvorilý a stručný. Musíte zákazníka zaujať, iba tak vám zanechá spätnú väzbu. Pri e-mailovej alebo sms komunikácii, je možné si nastaviť vyplnenie automatického formulára, ktorý sa zákazníkovi zobrazi po uskutočnení objednávky. Následne si viete referenciu umiestniť pri daný produkt alebo zobraziť na webovej stránke.    Aké typy referencií môžete získať? Ako sme spomenuli vyššie, referencie môžu byť podané akoukoľvek formou či už telefonicky, mailom alebo rôznymi dotazníkmi, no najdôležitejšie je aby zaujali. Pre vaše podnikanie je nutné aby ste s referenciami pracovali pravidelne. Či už si pridáte referenciu jedným kliknutím na linku do po podpisového vzoru alebo použitím nálepky s QR kódom, musíte vedieť s nimi pracovať. Tak ako zákazník hodnotí daný produkt alebo vašu službu je možné získať referenciu pre konkrétnu pobočku, zamestnanca alebo celý tím. Stále neviete ako získať pozitívne referencie? Prečítajte si náš článok 10 tipov ako získať referencie alebo sa zverte do rúk nám a možno práve vy budete patriť medzi našich top partnerov.  Získajte referencie, ktoré sa internetom šíria sami! Získajte viac recenzií pomocou kódov QR Viete, že existuje moderný a efektívny spôsob získavania recenzií?  Naši klienti, ktorí pracujú s QR kódmi, získali oveľa viac pozitívnych recenzií a to v krátkom čase. QR kód nie je v online svete žiadna novinka.  a ich hlavnou výhodou je že jedným klikom zíáskate priame zobrazenie vášho formulára, nie je potrebné žiadnu stránku vyhľadávať alebo vypisovať. QR kódy sa vracajú a dnes ich nájdeme takmer na väčšine úradných dokumentov, na vizitkách, letákoch, webových stránkach či v samotných predajniach alebo reštauráciách a rovnako slúži aj na zobrazenie všetkých informácii o firme či na otvorenie webovej stránky, dôležité je jeho správne umiestnenie. Všetky QR kódy je možné prispôsobiť tak aby vyhovovali vašej značke a štýlu. Je možné zmeniť farby, tvary a skoro všetko, čo sa vám páči aby QR kód ladil s vaším podnikaním. Zákazník môže zanechať svoje hodnotenie iba jediným kliknutím na odkaz v QR kóde a vy tak ľahko získate novú recenziu.    Naši spokojní klienti, ktorým sme pomohli pri tvorbe QR kódu na získanie referencií QR kódom môžete získať spätnú väzbu priamo na predajni. Nášmu klientovi Ergoline Slovensko sme pomohli vytvoriť nálepky QR kódov, ktoré sú umiestnené priamo v solárnom štúdiu. A tak ak klient navštívi solárne štúdio a je spokojný môže zanechať recenziu naskenovaním QR kódu. Po oskenovaní QR kódu sa najčastejšie zobrazí URL adresa, teda link priamo na produkt, stránku spoločnosti alebo recenzie spoločnosti. Zákazníka musíte zaujať a príjemne prekvapiť. Chcete predsa aby mal dobrý pocit aj keď z vašej predajne odíde? Umiestnite si QR kódy pri vstupe do prevádzky. Takto budete mať istotu, že si zákazník vaše nálepky všimne. Pozrite si profil spoločnosti Ergoline kde je už viac ako 100 recenzií.           Náš klient z New Design si nami vytvorené nálepky QR kódov umiestnil priamo na vchodové dvere do nového showroomu Dve Sýpky v Jarovciach. Pozrite ako jednoducho a vkusne to môže vyzerať aj na vašej prevádzke.       Chcete zlepšiť vaše pozície v online svete alebo pomôcť s jednoduchým získavaním referencií? Kontaktuj nás a staň sa aj ty súčasťou firiem s top referenciami.    +421 918 228 898 info@zariadim.sk Seberíniho 1, Bratislava 821 04  

06.08.20231111
Martin Chyla skúsenosti

Služby pre firmu:

Chceš začať podnikať so soláriom? Ako nastaviť marketing a predaj.

Martin Chyla Martin Chyla


Ak plánuješ otvoriť solárne štúdio mal by si vedieť čo všetko obnáša podnikanie v tejto oblasti: výber solária, príprava prevádzky, starostlivosť o samotné solárium a každodenná prevádzka tohto technického zariadenia. Tieto rady a postupy nájdeš v prvom článku Vlastné solárne štúdio - Ako začať. V článku tiež nájdeš legálne požiadavky prevádzky aj fungovania solária stanovené predpisy a normy EÚ. Vhodné je tiež aby pracovník obsluhy solárneho štúdia absolvoval školenie a skúšky Pracovníka solárneho štúdia. Avšak samotné podnikanie nie je len príprava priestoru, nákup materiálu a vybavenie solárneho štúdia, je to tiež schopnosť získať a udržať si spokojných zákazníkov, ktorí dovolia tvojmu solárnemu štúdiu fungovať a rásť. Presne tieto rady a tipy nájdeš v dnešnom článku. Finančný plán vášho štúdia: Správne financovanie solárneho štúdia je neoddeliteľnou súčasťou jeho úspechu. Kľúčom je detailne premyslený podnikateľský plán, ktorý presne vymedzuje cieľ a predpokladaný príjem. Podnikateľský plán by mal obsahovať aj odhad počtu zákazníkov, ktorých plánujete denne, týždenne alebo mesačne získať, a ako tieto čísla prispievajú k pokrytiu bežných nákladov. Výpočet bežných nákladov by mal zahrňovať platby za solárium, prenájom alebo hypotéku na priestor, platy zamestnancov, marketingové náklady a rezervu na nepredvídané výdavky. Tieto položky by mali byť jasne stanovené, aby bolo možné plánovať príjmy a výdavky efektívne. Často prehliadaným spôsobom, ako zvýšiť príjmy a zabezpečiť finančnú stabilitu, je kombinovať solárne štúdio s predajom doplnkových tovarov a služieb. Príkladmi môžu byť masážne štúdio, wellness centrum, fitness centrum alebo dokonca kozmetické služby, ako je kaderníctvo alebo barber shop. Takéto kombinovanie služieb ako napríklad solárium a barber shop môže byť silný nástroj pre zvýšenie vašej zákazníckej základne a zlepšenie finančnej stability vášho podniku. Ako prilákať zákazníkov na návštevu? Medzi prvých zákazníkov patrí určite rodina a priatelia. Nezabudnite ich pozvať, pripraviť pre nich unikátny zážitok a požiadajte ich aby pozvali ďalších. Preto je vhodné mať už prichystané aspoň vizitky, požiadať ich o ohodnotenie, požiadať ich o zdielanie cez sociálne médiá. (viac o tom ako na to nižšie) Každý ďalší nový zákazník vás osobne už nemusí poznať preto jednou z prvých vašich rozhodnutí je vytvoriť si názov alebo značku ktorou budete jedineční, odlíšiteľní od konkurencie a zapamätateľní. Vaše solárium ako značka. Vytvorenie jedinečnej značkovej identity: Vaša značka a logo sú to, čo odlišuje vaše solárne štúdio od konkurencie. Sú to hlavné aspekty, ktoré budú zákazníci spájať s vaším biznisom, ako budú hovoriť že idú práve k vám, takže je dôležité venovať im dostatočnú pozornosť. Zabezpečenie, aby bola vaša značka konzistentná naprieč celou vašou komunikáciou - na internete, aj na prevádzke -  môže byť zložité a časovo náročné, preto už pri tomto rozhodovaní vhodné sa poradiť. Viac o službe tvorby značky. Reklama na mieste predaja Vaše solárium musí byť viditeľné z ulice, zvážte reklamu na vchode, oknách, prípadne aj plagát alebo billboard na najbližšej križovatke. Ako sa dostať na google mapu, povedať o sebe viac a pracovať s online recenziami? Na zvýraznenie vašej prítomnosti na internete môžete využiť bezplatný nástroj, Google firemný profil, ktorý slúži na to, aby vás vedeli potenciálni klienti jednoduchšie vyhľadať na mapách a vo vyhľadávaní Google. Vo svojom profile môžete uviesť svoju presnú adresu, otváracie hodiny, telefónne číslo, sociálne siete, pridať fotky, logo a zbierať recenzie. Tento nástroj však nie je len jednoduchou bodkou na mape. Na to aby ste ho vedeli využívať naplno je potrebné sledovať konkurenciu a vždy je dobré poradiť sa s odborníkmi. Vzorový profil ktorý má správne vyplnený obsah, množstvo referencií a pracuje s fotografiami, ako aj akčnými ponukami je napríklad Solarium Ergoline Bratislava. Zdarma inšpirácie a návody o tom ako tento nástroj funguje nájdete aj v článkoch Ako využiť Google Business Profile (Google moja firma). Ďalšie poradenstvo ohľadom google máp , vyhľadávania alebo aj služby webu zdarma ako má napríklad Solárium Ergoline Bratislava nás môžete kontaktovať.  Prítomnosť na sociálnych sieťach.  Sociálne siete sú silným nástrojom na zvyšovanie povedomia o značke. Spravovanie sociálnych sietí si vyžaduje kontinuálne sledovanie trendov a pravidelné pridávanie nových príspevkov. Tvorba originálneho obsahu, ktorý zaujme a pritiahne nových zákazníkov. Je vhodné vybrať si konkurenta alebo influencera ktorého obsah sa vám páči a začať tvoriť. Táto cesta vám zaručí autenticitu ale bude dlhá a náročná. Popri tom sa môžete vzdelávať a určite sa oplatí objednať si profesionálne služby aspoň na nastavenie profilov, spustenie reklamy, vytvorenie reklamných účtov, prepojenie nástrojov instagram, facebook, whatsapp v účte META, atď.  Vlastný web Webová stránka je základom vašej online prítomnosti, mala by byť profesionálna, užívateľsky prívetivá a obsahovať informácie ktoré tam zákazníci hľadajú. Vytvorenie dobre navrhnutej webovej stránky je základom pre zlepšenie objavitelnosti a spoznateľnosti vašej značky na internete. Mali by na nej byť jasne zobrazené všetky informácie o vašom štúdiu, ako napríklad otváracie hodiny, ceny, lokalita, kontaktné informácie a zopár fotiek a noviniek z vášho štúdia.  Jednoduchá stránka od spoločnosti GOOGLE (s príponou .business.site) umožní vášmu štúdiu využívať internetové služby google mapy a google obrázky na oslovenie nových budúcich zákazníkov. Vaša prítomnosť na týchto stránkach je úplne zadarmo a môže výrazne zlepšiť objaviteľnosť vášho salónu. Navyše si môžete vytvoriť jednostránkový sumár formou podstránky, prípadne jednostránky alebo plnohodnotný web, ktorý zjednoduší zákazníkom prístup na vašu stránku  a poskytne im všetky potrebné informácie o vašom štúdiu na jednom mieste. Odporúčame vám obrátiť sa na odborníkov, ktorí zaručia to, že vaša stránka bude pôsobiť profesionálne a osloví čo najviac zákazníkov. Všetky možnosti majú svoje výhody aj nevýhody avšak vždy myslite na to či na vašom webe je jasne odlíšiteľná vaša ponuka a značka a ako nasmerovať zákazníkov z webu práve ku vám.  Napríklad aj jasnou ponukou solárií, cenou, prípadne akciou.    Práca s referenciami Pracovať s referenciami nie je také jednoduché ako by sa mohlo zdať. Základom je spokojnosť zákazníka a potom tiež váš um ako ho pozvať aby vás ohodnotil a pozval svojich známych na návštevu ku vám. Prečítajte si viac o tom ako pracovať s referenciami aj najnovší článok o tom ako získavať referencie na prevádzke.  Umením práce s referenciami je aj vaša schopnosť na ne odpovedať, poďakovať a pozývať zákazníkov k ďalšiemu nákupu. Dokonca práca s negatívnymi recenziami je cestou zvýšenej návštevnosti vašej prevádzky ak dokážete ostatných zákazníkov presvedčiť že vás spätná väzba zaujíma a pozývate ich na opravu ich názoru. Viac o téme referencií a ponuke profesionálnych služieb práce s nimi.  Využitie influencer marketingu.  Spolupráca s influencermi, ktorí sú v súlade s vašou značkou a majú vplyv na vašu cieľovú skupinu, môže zvýšiť povedomie o vašej značke a zlepšiť jej objaviteľnosť. Spolupráca so známymi influencermi, ktorí sa zameriavajú na krásu, zdravie a wellness, môže byť ideálnou cestou. Influenceri môžu prostredníctvom svojich sociálnych sietí, napríklad Instagramu alebo YouTube, zdieľať svoje skúsenosti so službami solárneho salónu, ukázať proces opaľovania a zdôrazniť výhody a unikátnosť vašich služieb. Ako súčasť spolupráce môžete ponúknuť influencerom špeciálne zľavy alebo balíčky, ktoré potom môžu zdieľať so svojimi sledovateľmi, čím zvýšite záujem o váš solárny salón a prilákate nových zákazníkov.   Online reklama Platené reklamy, ako sú Google Ads alebo reklamy na sociálnych médiách, môžu byť účinným spôsobom, ako zvýšiť online objaviteľnosť vašej značky. Pre aktivity solárneho štúdia sú asi najzaujímavejšie inzercie v sieťach instagram, facebook a lokálne inzercie google v mapách a lokálnom vyhľadávaní. Služby online inzercie si viete spravovať sami ale možností nastavenia je veľmi veľa spravovať inzerciu spôsobom pokus-omyl, je dosť drahé a časovo náročné. Profesionáli vám radi poradia ako na to a aký nástroj je najvhodnejší priamo pre vás.    Držíme vám palce vo vašom podnikaní a ak budete mať konkrétne otázky  s ktorými by sme vedeli pomôcť neváhajte nás kontaktovať.  📧 obchod@zariadim.sk  📞 +421 918 228 898    

04.08.2023784
Domi skúsenosti

Dom a byt:

Kvalitné kamenárske práce na cintoríne Vrakuňa

Domi


Vlastníte vy alebo váš rodinný príslušník hrobové miesto na cintoríne Vrakuňa? Hľadáte kompletný servis kamenárskych prác a cintorínskej architektúry? Kamenárstvo Cintorín Vrakuňa vám ponúka možnosť vybrať si na mieru tradičné ale aj netradičné náhrobné pomníky a to z kvalitných prírodných materiálov ako je žula a mramor. A nielen, že vám hroby vyrobia aj sa o ne postarajú. Zabezpečujú opravy a úpravy hrobových miest, rekonštrukcie  hrobov Vrakuňa a komplexné kamenárske práce. Cintorín Vrakuňa sa nachádza v Bratislave v mestskej časti Vrakuňa na Gagarinovej ulici. Do roku 2013 mal oficiálny názov Cintorín Ružinov no pre väčšinu obyvateľov to bol Ružinovský cintorín. Začal sa stavať v roku 1972 no až v roku 1980 tu bol pochovaný prvý človek. Napriek tomu, že sa nenachádza v mestskej časti Ružinov, dostal názov Cintorín Ružinov, zrejme preto, lebo sa predpokladalo pochovávanie zosnulých najmä z tejto mestskej časti, až v marci 2013 bol premenovaný na Cintorín Vrakuňa. Na cintoríne Vrakuňa je pochovaných množstvo známych osobností, no azda najznámejší je autor slovenských piesní ako Čardáš dvoch sŕdc alebo Mám ťa rád, Karol Duchoň, ktorý má na cintoríne Vrakuňa svoje hrobové miesto od roku 1985. Pohrebníctvo a teda všetky cintoríny v Bratislave sú spravované príspevkovou organizáciou Marianum, ktorá má v správe aj cintorín Vrakuňa, kde je možné si vyhľadať hrobové miesto, prípadne nájsť hrobové miesto zosnulého. Komplexná starostlivosť o hrobové miesto Hoci sú náhrobné pomníky vyrobené z kvalitných a vysoko odolných prírodných materiálov ako sú žula a mramor, je potrebné sa o ne starať. V Kamenárstve Vrakuňa vám poskytnú komplexnú starostlivosť o náhrobné pomníky, zabezpečia čistenie, brúsenie a impregnáciu náhrobného kameňa, vrátane kompletnej rekonštrukcie hrobov, tak aby bol pomník krásny ako v deň osadenia. Všetko závisí od typu znečistenia. Ak nemáte čas na starostlivosť nechajte to na profesionálov. Vysoko znečistené hroby sa najskôr musia vyčistiť od nečistôt a to mechanicky aplikáciou špeciálnymi chemickými prípravkami a následne sa brúsia diamantovým kotúčom, ktorý povrch vyhladí. Finálnym čistením je aplikácia ochranných prostriedkov, ktoré zabezpečia krásny vzhľad a odolnosť voči vonkajšími vplyvmi. Ak chcete, aby bol náhrobný kameň stále rovnako krásny a žiarivý, je najlepšie obrátiť sa na skúsených kamenárov, vybavených potrebnou technikou, ktorý sa o váš pomník postarajú.  V Kamenárstve Cintorín Vrakuňa nájdete správny typ pomníka Vyberáte pre vášho blízkeho zosnulého kvalitný pomník? V Kamenárstve Cintorín Vrakuňa nájdete širokú ponuku jednohrobov, dvojhrobov, urnových pomníkov alebo pomníkov pre zvieratá. Všetko to viete dotvoriť náhrobnými doplnkami. Či už sa jedná o samotný jednohrob, dvojhrob alebo chcete len urnový pomník jeho výber je prvým krokom. Rovnako ako jednohroby aj dvojhroby sa vyrábajú výhradne z kvalitných prírodných materiálov ako sú žula a mramor, takže sa nemusíte báť, že hroby nevydržia zlé vonkajšie podmienky. Sú vyrobené z kamenného rámu v žulovom alebo mramorovom prevedení a zostavené krycou doskou s pomníkom a soklom. Ak túžite po modernom dizajne, máme pre vás riešenie a to urnový pomník, ktorý je čoraz viac vyhľadávanejší a nezaberá toľko miesta. Nech už si vyberiete akýkoľvek typ hrobu Kamenárstvo Cintorín Vrakuňa má pre vás širokú ponuku materiálov, tvarov a farieb náhrobných kameňov, ktoré vám na mieru zhotovia.    Celková starostlivosť o uctenie si svojho zosnulého blízkeho je pre každého z nás náročným obdobím. Vybavenie všetkých potrebných dokumentov až po samotné doplnky na pomníku už nemusíte riešiť sami. V Kamenárstve Cintorín Vrakuňa nájdete veľké množstvo možností na správny výber náhrobného kameňa i samotných náhrobných doplnkov, a ak nemáte čas na staranie sa o hrobové miesto, Kamenárstvo Vrakuňa sa oň postará. Už ďalej hľadať nemusíte, zverte sa do rúk Kamenárstvu s tradíciou.   Kamenárstvo Vrakuňa +421 903 351 470 info@berino.sk Rebarborova 21, 821 07 Bratislava

01.08.20231000
Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť

Predaj z dvora:Jarný med

Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť

Marek


O prvých kvetoch sa hovorí, že majú najviac sily. Sú zvestovateľmi jari, energie a života. Taký je aj prvý jarný med, ktorý si môžeme natrieť na chlieb a vychutnávať. Prvý med nie je cukrový, hoci cukornatie Prvý jarný med z lúčnych kvetov, stromov a repky. Aká je jeho kvalita? „Niektorí ľudia majú obavy, či sa práve v jarnom mede nenachádzajú ešte cukrové zásoby zo zimy. Nie, pretože, včelstvám sa na jar zakladajú medníky, do ktorých sa vložia prázdne rámiky. Časti zimných zásob sú v plodisku a tie včelári nevytáčajú,“ vysvetľuje bezpredmetné obavy z menšej kvality Lukáš Kaplan. Na tomto podozrení sa podpísala aj silnejšia kryštalizácia jarného medu, no práve ona s cukrom vôbec nesúvisí a medu nevadí. „Jarný med je prvá znáška vo včelárskom roku, kedy sa príroda prebúdza zo zimného spánku. Všetko je čisté a začína postupne nový život, jarné medy väčšinou rýchlejšie kryštalizujú, ale z hľadiska výživy sú všetky druhové medy rovnocenné,“ hovorí Milan Krivý Jarný med lieči Sila a energia jari ukrytá v zlatistom mede. Tá najsilnejšia energia pučiacich kvetov sa prenáša aj do plástov a preto má jarný med vynikajúce liečivé účinky. „Prvý jarný med pochádza z rôznych liečivých stromov, veľmi teda prospieva zdraviu,“ hodnotí Karol Laco. S tým sa ztotožňuje aj Dušan Dedinský a dodáva, že jarný med je najlepší – vtedy príroda ponúka najviac nektáru a má najlepšiu chuť. Slovenský med je kvalita bez GMO Tvrdenie, že slovenský med je najkvalitnejší nie je iba fráza. Ten prvý jarný má obvykle najviac podielu repky a preto je dôležité odkiaľ pochádza. Vysvetľuje Peter Pišák: „Jarný med vyprodukovaný na Slovensku je veľmi kvalitný hlavne z repky pretože ako z mála krajín sa u nás zatiaľ nepestuje geneticky modifikovaná (GMO) repka. Repkový med je stále obľúbený vynikajúci na pastovaný med. Ten si získava stále viac a viac priaznivcov, čo ale málo konzumentov vie je že repkový med obsahuje alkaloid - bazicin, ktorý má protirakovinové účinky.“ Pýtajte si jarný med Jarný med je veľmi cenným a medzi ľuďmi málo známym druhom medu. Jednoznačne obsahuje najviac peľu zo všetkých druhov medu a v závislosti od lokality i cenný peľ bylín a liečivých rastlín. Jar je hlavným obdobím kvitnutia väčšiny stromov a krov, lúčnych rastlín a bylín. Vtedy je obdobie, keď rastliny intenzívne prijímajú živiny, vodu a premieňajú za účelom zakladania nasledujúcej generácie. Pri tejto premene sa prenášajú do zárodku tie najcennejšie látky a práve voňavým nektárom, bohatosťou peľových zŕn a farebnou rôznorodosťou kvetov sú včely priam oslepené. Neúnavne navštevujú tieto rastliny, opeľujú ich a zbierajú ich sladučký nektár. Jarný med je veľmi hustý a v neskryštalizovanom stave až mútny, čo je dôkazom vysokého obsahu peľu-teda bielkovín rastlinného pôvodu. Jednoznačne odporúčam starším ľuďom a ľudom v produktívnom veku,“ hodnotí pozitíva jarného medu Tomáš Várady. .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }  

24.04.201414685
Jarný med, ako si ho vychutnať najlepšie?

Predaj z dvora:Jarný med

Jarný med, ako si ho vychutnať najlepšie?

Marek


Vychutnať si prvý dúšok jari. Aj tak vnímajú mnohí milovníci medu prvé jarné stáčanie. Med je sýty, energický, jednoducho plný života tak, ako kvety, z ktorých pochádza. Prinášame niekoľko tipov a nápadov, ako si užiť jarný med naozaj naplno. Prvé kvety, prvé chute „Jarný med je produktom prvých kvetov. Napríklad z vŕby, rakyty, vyskytuje sa aj čučoriedka a púpava,“ hovorí Pavol Kozáčik. Napriek tomu je jarný med vždy výnimočný očakávaniami. a o tom nehovorí len Pavol Kozáčik, ale aj ďalší včelári.  „Za zaujímavý med považujem med z vŕby, ktorý je liečivý a má zaujímavé účinky.   Lieči tráviaci trakt a močové cesty,“ hovorí Karol Laco. Práve vŕba je aktívna z jari. Príroda sama zariadila, že potrebujeme jej med. Veď predsa jar je aj obdobím častých zápalov močových ciest. Jarný med je vynikajúci liek. Július Dlugolinský odporúča aj netradičný med z púpav: „Jarný med našej produkcie je PÚPAVOVÝ, nakoľko obsahuje veľké množstvo púpavového peľu a aj jeho aróma tomu zodpovedá.“ Kryštalizuje, ale to nevadí O jarnom mede je známe, že skoro cukornatie. Nie je to však chyba. „Náš jarný med je výnimočný v tom, že ho pastujeme, teda med sa špeciálnym procesom upraví, pričom sa mení jeho štruktúra. Výsledkom je lahodne jemný, krémový med. Jarný med je samozrejme prvý med, ktorý vieme zákazníkom ponúknuť.   V predaji bude niekedy od polovice mája,“ hovoria zástupcovia spoločnosti Včelchov. Med má inú konzistenciu, ale je nesmierne výživný. „Obsahujú zmes rôznych nektárov z rôznych kvetov, čo spôsobuje tú vynikajúcu chuť a taktiež ideálne zloženie. Tento med je vhodný na všetky možne spôsoby použitia. Do čaju, priamo na konzum, na pečivo , na perníky a podobne,“ hodnotia z včelej farmy Medar. Med s peľom je unikát Iba jarné medy majú v sebe tak vysoký obsah peľu ako žiadne iné počas letnej sezóny. „Jarné kvetové medy sú kvalitné práve pre rôznorodosť kvetov, z ktorých včely zbierajú nektár,“ hovorí Katarína Schonova z Medových týždňov. Rôznorodosť chutí znamená aj rôznorodosť peľov. „Na vzpruženie organizmu po zime môžem odporučiť tento med s jarným peľom, hlavne peľovými zrnkami.“ Dodáva Vladimír Durňak.   Slámka radí, že čo sa týka receptov, chcel by apelovať na ľudí, aby skúsili sebe a najmä deťom namiesto farbených jogurtov zarobiť biele jogurty s medom a do pitného režimu zaradili namiesto rôznych umelých "malinoviek" čistú vodu, ochutenú citrónom a medom, ktorá najmä v horúcom lete výborne osvieži a dodá telu množstvo cenných látok. Pomer a koncentráciu si musí každý určiť podľa svojej chuti. Jarný med je na tieto dva "recepty" mimoriadne vhodný.   Foto: Pavol Kozáčik a trutrainerapp.com .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

29.04.20149384
Med 2014 – výborný aj napriek teplej zime

Predaj z dvora:Jarný med

Med 2014 – výborný aj napriek teplej zime

Marek


Je ako víno. Každý rok iný, zdravý a lahodný. Aký bude med 2014 napriek tomu, že teplá zima poznamenala celú prírodu? Skúsení včelári predstavili najnovší „ročník“ a svoje očakávania. Fanúšikovia medovicového medu sa potešia Táto zima nebola žiadnou krutou dávkou mrazov. Vďaka tomu lieta hneď z kraja jari omnoho viac hmyzu ako po iné roky. To prospieva nielen opeľovaniu, ale tak trochu robí vrásky na čele poľnohospodárom. Hrozí totiž premnoženie vošiek. To však u včelárov nie je tragédia. „Množstvo hmyzu je predpoklad, že sa vyskytne miestami premnoženie vošiek a teda aj medovicového medu. Včelstvá sú v rôznej  kondícii, keďže pri teplejšom počasí počas zimy si kráľovné dovolili klásť vajíčka a dokonca viac ako po iné roky. Tie včelstvá, ktoré mali dostatok zásob, hlavne peľových, idú do jari vo väčšom počte včiel a lepšie zabezpečia opelenie stromov aj rozvoj kolónie,“ hovorí Lukáš Kaplan. Zdravé včely tak pri dobrom počasí poskytnú omnoho viac medu. Preto sa ročník 2014 javí ako sladký a bohatý. Prvá repka je silná Medzi prvé silné peľové kvety patrí repka. Na tú tento rok včely prišli pripravené. Symbióza skorého nástupu teplých dní a včelej aktivity prináša prvé výsledky. „Obavy o nedostatok medu nehrozia a netreba sa báť už ani chladnejších dní. Včely pracujú naozaj užitočne. Toho času už kvitne repka olejná, ktorá poskytuje včelám kvalitný peľ a nektár. Okrem repky kvitnú aj ovocné stromy. Úľová váha signalizuje prínos do úľa. Je to vidieť aj fyzicky - pri kontrole ak sa nahne rámik, tak z neho len tak tečie,“ hovorí Jozef Štefaňák. O kvalitách jarného medu sa môžete dozvedieť v článku s názvom Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť. Silné včelstvo a silný med „Včelstvo je mimoriadne silné oproti minulým rokom. Považujem to za výnimočný stav, aký si počas mojej histórie ani nepamätám. Je to spôsobené nielen slabou zimou, ale aj skorou jarou,“ hodnotí Milan Priehoda a teší sa, že tento rok bude pre včelárov opäť dobrý. Pretože nie všetko je vo svete včiel ideálne a masívny výrub drevín a neustále zmenšovanie zatrávnených a kvitnúcich plôch už nejednému včelárovi spravilo škrt cez rozpočet v znižovaní výnosov medu. Tento rok by sa mohol vrátiť do silných čísel. „To ako sa bude tohoročná sezóna vyvíjať bude závisieť vo veľkej miere aj od počasia a nikdy sa nedá dopredu povedať na 100% či bude, alebo nebude pre včelára úspešný rok“ hodnotia včelári z Včelchovu. No treba uznať, že nástup silný ako do sezóny 2014 tu dlhé roky nebol. foto: Medar .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; color:#0B58B7; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

24.04.201410136
Elixíry života z včelieho úľa

Predaj z dvora:Jarný med

Elixíry života z včelieho úľa

Marek


Okrem medu nám včely dávajú aj produkty, ktorých tajomstvá ešte dodnes úplne nerozlúštila ani medicína. Napriek tomu sa považujú za tie najliečivejšie medikamenty prírody. Včelári poznajú elixíry zdravia aj fakt, že včela je naozaj jeden z najužitočnejších živočíchov planéty. Dezinfekcia úľa posilňuje organizmus Včely sú tak dokonalé, že si dokážu vyrobiť aj vlastnú dezinfekciu a  v úli je naozaj takmer sterilné prostredie. Ako sa volá tento dokonalý produkt? Možno ste už to slovo počuli – propolis. Má pomerne silnú schopnosť ničiť mnohé mikroorganizmy. „Má neuveriteľne schopnosti nájsť v tele škodcu a zničiť ho ako aj vonkajšie kožné choroby všetkého druhu,“ tvrdí Tomáš Švienty. Predstavuje najúčinnejšie prírodné antibiotikum všetkých čias. Pomáha udržiavať vynikajúce zdravie posilňovaním nášho imunitného systému, má aj anestetické vlastnosti. „Propolis je veľmi účinný pri profylaxii (predchádzanie ochorení) a zároveň posilňuje a povzbudzuje imunitný systém človeka. Používa sa aj v dermatologických a kozmetických výrobkoch. Zubné pasty s jeho obsahom sú účinné proti paradentóze. Vyrábajú sa spreje s propolisom na ústnu hygienu a na bežné povrchové ošetrenie pokožky. Propolisom včielky spevňujú plástové bunky, preto ho obsahuje aj včelí plást a samotný vosk. Veľmi účinne pôsobí cmúľanie a žuvanie včelích plástov v čase, keď sa šíria chrípkové ochorenia, pri zápaloch ďasien a podobne,“ vysvetľuje včelár Ján Píš. Propolis je ako skutočný detektív problémov v našom tele. Tajné receptúry, či mágia prírody? Spotrebitelia sa často zaujímajú o včeliu materskú kašičku hlavne vo forme zmiešanú s medom, pritom je veľmi malý počet včelárov, ktorí zbierajú včeliu materskú kašičku. „Čo sa týka včelieho jedu ten zbiera ešte menej včelárov a využíva sa hlavne pre farmaceutický priemysel, hovorí Peter Pišák. Viac o jede hovorí včelár Jozef Štefaňák: „Včelí jed (apitoxin) je žltkastá hustá tekutina kyslej reakcie, má silný zápach, je horkej a pálivej chuti. Je nebezpečný(toxický) pre človeka, ale i pre zvieratá a hmyz. Bez ohľadu na to, že môže spôsobiť ťažké následky až smrť, má liečivé účinky proti reume zápalu pohrudnice a niektorých kožných chorobách. O materskej kašičke Jozef Štefaňák hovorí, že ide o výživný produkt s vysokým obsahom proteínov a vitamínov. Výskumom sa zistilo, že proteín Apalbumín1 je príčinou dlhovekosti matky. Kašička blahodárne pôsobí na mozog, spôsobuje zvýšenie počtu červených krviniek Erytrocytov, súčasne zvyšuje množstvo retikulocytov a hemoglobínu, taktiež mení obsah železa v krvi. Včelí vosk má podľa neho tiež uplatnenie v liečiteľskom umení, zvlášť v dermatológii a kozmetike, ako súčasť mastí a krémov. Vo vnútornom lekárstve sa používa pri kataroch horných ciest dýchacích. Päť zásad, si ustrážiť kvalitu? Ak chcete ale dostať prvotriednu kvalitu, je dobré sa poznať so včelárom. Základom je, aby výrobky neboli kontaminované lakmi, umelinami, liekmi, ktoré sa následne dostanú do nášho organizmu. Pri výbere včelára tak Igor Leitner radí preveriť nasledovné zásady: 1. V dolete včiel sa nenachádzajú žiadne znečisťujúce priemyselné podniky a chemicky ošetrované plodiny. 2. Včelstvá sa proti chorobám a parazitom neošetrujú syntetickými liečivami,  ale len alternatívnymi spôsobmi. 3. Včelár používa na výrobu medzistienok len vlastný vosk v uzavretom kolobehu. 5. Včelstvá sa rozmnožujú prirodzeným spôsobom, teda rojmi. 6. Včelstvá sú umiestnené len v drevených úľoch(nie plastových).    

30.10.201314366
Spoznajte medovinu zblízka

Predaj z dvora:Jarný med

Spoznajte medovinu zblízka

Marek


Opojná chuť, jemný medový buket a jagavá, zlatistá farba. Medovina je výnimočný nápoj, ktorý labužníci vedia oceniť. Základom je kvalitný včelí med, tradičné dozrievanie medoviny v dubových sudoch a poctivá práca. Chuťový zážitok, ktorý poznali už starí Slovania oprášila firma TOMKA, ako najstarší výrobca medoviny na Slovensku. Dodnes ju vyrába tradičným spôsobom. Kvasením včelieho medu rozpusteného vo vode, bez pridávania destilátov, alebo bylinných či ovocných prísad. Ide o skutočnú lahôdku. Prvá medovina na Slovensku Tradíciu medoviny TOMKA začal písať Dr. Karol Tomka v roku 1984. Vtedy sa v Nitre začala vyrábať prvá medovina na Slovensku, ktorá dnes nesie oficiálny obchodný názov Tradičná Slovenská Medovina. Tradícia výroby prvotriednej medoviny sa v rodinnej firme preniesla aj na ďalšie generácie a tak výroba môže pokračovať. Medovina TOMKA sa dodnes vyrába tradičným spôsobom a Mgr. Bronislav Tomka, ako pokračovateľ rodinnej tradície, je jediným odborným školiteľom a degustátorom s medzinárodne uznávaným certifikátom na Slovensku. Pokojne prijmite jeho pozvanie na návštevu v Nitre na Farskej ulici č. 28. Dozviete sa niečo o tomto tradičnom slovanskom nápoji a v príjemnom prostredí ochutnáte Tradičnú sudovú medovinu. Chuť dodáva med aj sudy Medovina v sebe ukrýva všetky pozitívne vlastnosti medu, no vďaka prítomnosti alkoholu je naozaj kulinárskym zážitkom pre dospelých. Je lahodným aperitívom a príjemným osviežením chuťových buniek. Všetko sa začína kvalitným medom v dostatočnom množstve. Dáva nápoju krásnu medovo-jantárovú farbu a sladkastú vôňu. Dlhá doba zrenia, minimálne dva roky v dubových sudoch zabezpečia medovine typickú sladko-horkú chuť. Toto pomalé dozrievanie prebieha v 300-ročnej pivnici priamo v centre mesta Nitra. Stabilná teplota a ideálna pivničná klíma dotvoria jemný a uhladený buket. Tým je aj Medovina TOMKA predurčená ako nápoj na slávnostné a výnimočné príležitosti. „Naša vysoká kvalita a odbornosť pri výrobe medoviny boli rokmi ocenené aj na mnohých výstavách a súťažiach,“ hovorí Bronislav Tomka a dodáva: „ Nedávno sme získali medailu aj na celosvetovej výstave APIMONDIA 2013 v Kyjeve.“ Ochutnajte medovinový burčiak Receptov na výrobu medoviny  je k dispozícii naozaj veľa a líšia sa hlavne v používaní rôznych príchutí z byliniek, korenín alebo ovocia. Tradičná medovina sa však robí len z medu, vody a kvasiniek. Je to tá, v ktorej skutočne cítiť med. „Aby medovina začala kvasiť treba na 1 l vody 350 až 500 g medu. Presné množstvo záleží od druhu medu a predstavy, aká sladká má medovina byť. Vodu s medom necháme zovrieť, aby sa med roztopil a odstráni sa vzniknutá pena z povrchu. Tento sladký a sterilný roztok ochladíme na 20-25°C a pridáme doň kvasinky. O 24 až 48 hodín by mala medovina začať viditeľne kvasiť, čo bude trvať niekoľko týždňov. Dĺžka procesu záleží od množstva cukru v mede a teplote, pri ktorej prebieha kvasenie,“ opisuje prípravu medoviny Bronislav Tomka. Konzumovať sa dá už medovinový burčiak, čo je zážitkom pre čuchové aj chuťové bunky. Jemný a uhladený buket však medovina získava až dlhodobým zrením v dubových sudoch v pivnici. Tu vyzrieva do dokonalosti a konečne sa dočkáme vyzretej a čírej Tradičnej medoviny, s ktorou sa dá pri prípitku skutočne povedať: „ Na zdravie!“ .

29.10.201313458

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím