AKTUÁLNE


Marek skúsenosti

Predaj z dvora:

Štyri výhody predaja z dvora

Marek


Nenechajte sa opiť akciovými výrobkami a vyskúšajte chuť a kvalitu skutočnej prírody. Predajne z dvora sú jediným zdrojom prirodzených produktov na tomto svete. Možno už ani neviete, ako chutí kura, ktoré rástlo prirodzene a bolo živené trávou a výbehom. Alebo plodiny, ktoré majú dosť vitamínov len preto, že dozrievajú v úrodnej zemi. Skutočná kvalita sa pozná a nevynechajte ju zo svojho stravovania ani vy. Žiadne znečistenie! Toxické plodiny. Aj tak niekto nazýva pestovanie, ktoré je hnojené, postrekované a chemicky ošetrované. Opozíciou k prefabrikátom sú bio plodiny. Nie je to len o snahe dopestovať čo najviac úrody, ale dať jej srdce a kvalitu. „Chceli sme minimalizovať všetky formy znečistenia, ktoré pochádzajú z poľnohospodárskej výroby, spracovania a distribúcie produktov, v čo najväčšej miere využívať recyklovateľné a mnohonásobne použiteľné materiály. Využívame v maximálnej miere obnoviteľné zdroje miestnych poľnohospodárskych systémov, používame také spôsoby hospodárenia, ktoré podporujú rozvoj pôdnych mikroorganizmov, fauny a flóry , vytvárame podmienky hospodárskym zvieratám, ktoré zodpovedajú ich prirodzeným fyziologickým a etologickým potrebám a kondícii. Udržujeme a dlhodobo podporujeme  úrodnosť pôdy , uprednostňujeme najšetrnejšie spôsoby obrábania pôdy, zelené hnojenie a hnojenie maštaľným hnojom, mulčovanie, čo najdlhší pokryv pôdy,  používanie mechanizmov s menšou hmotnosťou. Umožňujeme voľný výbeh chovaným zvieratám a ich prirodzené potreby,“ hovorí Karol Mesko. Bio je vždy prezentácia skutočného srdca farmára a kúpiť si produkt pri predaji z dvora znamená zažiť návrat k prírode. Slovenské prsia lepšia ako brazílske V hypermarketoch kúpime mäso z celého sveta a pritom ako sa hovorí, najlepšie prsia sú na Slovensku. S tým súhlasí aj chovateľ Ján Konečník a hovorí: „Stačí si len porovnať prsia z Číny alebo Brazílie a tie domáce sú pevnejšie už na pohlaď.“ Nehovoriac o chuti a zložení. Pritom predaj z dvora podľa neho ako jediný umožňuje, že si ľudia môžu zaobstarať aj poctivé domáce potraviny a nie len tie, čo ponúkajú supermarkety. Takže načo ešte čakať, keď aj vo vašom okolí je mnoho dodávateľov, ktorí vás dokážu presvedčiť, že slovenské prsia majú svoj cveng? Predaj je pod kontrolou Zatiaľ čo sa s obchodnými reťazcami spájajú potravinové škandály, pri predaji z dvora sa netreba kvality obávať. „Málokto vie že už aj pri predaji z dvora musí byť registračka, že musia mať certifikát na prácu s potravinami,“ hovorí Marta Tužinská z Farma Tuška. Predaj je teda riadne kontrolovaný a kupujúci sa nemusí obávať, že dostane nekvalitu, práve naopak, pravú slovenskú potravinu. Práca ostane doma Nakúpiť v predajni z dvora neznamená dostať len to najlepšie pre seba, ale súčasne pomáhať. Hovorí Vladimíra Debnárová z Ekotrend Myjava: Nákupom domácich bio výrobkov sa podporuje  nielen domácich výrobcov a ekonomika, ale aj zdravie a životné prostredie. Je dobré, že sa rozširuje aj spôsob "debničiek“, teda že si spotrebitelia komunikujúci s výrobcom môžu dohodnúť vopred svoje požiadavky a hospodár si vie lepšie naplánovať svoju produkciu. Je to vysoko efektívny spôsob, ktorý dáva možnosť vyhrať ("win-win") obom stranám.“ Vyskúšajte, ako chutia produkty z dvora a okrem radosti z kvality sa potešíte, že ste niekomu konkrétnemu pomohli.  

22.10.201310923
Marek skúsenosti

Predaj z dvora:

Prečo zájsť na bio farmu a nie do hypermarketu?!

Marek


Obchodné siete nás často kŕmia potravinami, ktoré sa dostanú nielen do košíkov, ale aj do večerných správ. Škandály z obchodov nie sú ničím výnimočným a preto je na mieste otázka, kam sa obrátiť, ak chceme kvalitné potraviny a neriskovať vlastné zdravie. Odpoveďou sú bio farmy a predaj z dvora. Farmári a chovatelia si za svojou prácou stoja a dávajú kvalitu, ktorá je aj vo svete vákuových balení a sterilizácie kyslíkom stále tradičná. Ide skutočne o kvalitu? Základná otázka, na ktorú nám zodpovedala Vladimíra Debnárová z Ekotrend Myjava: „Zásady správnej poľnohospodárskej praxe, ako aj osobitné požiadavky platné pre ekologickú poľnohospodársku výrobu sú stanovené nariadeniami Európskej únie. Okrem toho na Slovensku sú osobitné ustanovenia určené zákonom o ekologickej poľnohospodárskej výrobe č. 189/2009 Z.z.“ Monitorovanie je nepretržité, kontroly plánované aj náhodné. Ako však hovoria chovatelia, idú v drobnom. To znamená, že ak by spravili chybu, existenčne by sa ohrozili a ak by predali nekvalitný výrobok, na malom Slovensku sa fáma rozšíri po okolí a viac nikto nič nekúpi. Drobný producenti tak stoja za kvalitou nielen zákonnými normami , ale aj vlastným menom. V biochove sú antibiotiká tabu Drobnochov a bio farma, to nie je len výhoda, že poznáte priamo chovateľa a viete, že predáva kvalitu. Už samotný proces chovu a spracovania je odlišný. Rozdielny tak, ako buchty z pekárne a od babky z dediny. Vôňa, chuť a kvalita sú sto a jedno. Prečo je to tak vysvetľuje Jana Kaňúchová z Dobrej farmy: „Kvalita u menších chovateľov je zásadná. Nemajú tak veľký objem zvierat, nie je tam veľký infekčný tlak, tým pádom netreba používať antibiotiká, ktoré sú vo veľkochovoch nevyhnutné.  Tak isto je značný rozdiel pri kŕmení. V krmivách nie sú lieky a kŕmime čistou pšenicou, čo nie je pre chovateľa veľmi výhodné, ale hoci kurence nemajú taký rýchly rast, sú naozaj prirodzené a v poriadku. Tak isto dávame dôraz na to, aby krmivo neobsahovalo plesne, čo je karcinogénne. “ Neporovnateľná kvalita sa dosahuje aj pri rastlinnej produkcii. „Pri rastlinnej výrobe je zásadné dodržiavať správne agrotechnické termíny a dať rastline to, čo potrebuje včas,“ dodáva Vladimíra Debnárová. A to stále nie je všetko. Pretože kvalita je kvalita, ale jedlo nám musí predovšetkým chutiť. No a aj tu hrajú drobnochovatelia a pestovatelia prvé husle. BIO – lahoda aj pre gurmánov „Správny gurmán zistí rozdiel aj v chuti. Hneď ako ale  spravíte napríklad rozbor mlieka, zistíte obsah bielkovín, tukov, vápnika a hlavne látok, ktoré by sa nemali v  mlieku vyskytovať, majú neporovnateľné hodnoty. Čo sa týka králikov rozdiel spočíva v hustote mäsa, to je hlavná výpovedná hodnota,“ vysvetľuje chovateľ Martin Miško. Keď sa snúbi kvalita a chuť, nie je o čom diskutovať. Hovorí sa, že kto ochutná bio, už viac nechce iné. Aj vy ste už našli svojho bio producenta? Skúste cez náš portál osloviť tých najlepších producentov vo svojom okolí a zažite zdravie, ktoré chutí naozaj výborne.

21.10.20139289
Zuzana skúsenosti

Predaj z dvora:

Robíme všetko pre to, aby sme boli DOBRÍ a naozaj sme.

Zuzana Zuzana


Morčacie mäso patrí medzi potraviny, ktoré sú v jesennom období na Slovensku dostupné a vyhľadávané. V porovnaní s inými druhmi mäsa, a to aj hydinou, sa vyznačuje pomerne vysokou výživovou hodnotou. Má vyšší obsah bielkovín, železa a nízky podiel tukov najmä v prsnej a stehennej svalovine. Preto sa vzhľadom na obsah plnohodnotných bielkovín zaraďuje medzi vhodné dietetické zdroje esenciálnych aminokyselín. Hovorí sa, že morka má sedem druhov mäsa. Obľúbené sú hlavne prsia, ktoré sú najhodnotnejšou časťou morky. Biela svalovina má najjemnejšie mäso, ktoré vzhľadom a chutnosťou zodpovedá teľaciemu mäsu. Potom nasledujú krídla, ktoré svojou jemnou chuťou a mäsitosťou prevyšuje obľúbené kuracie krídla. Mäso zo stehien je tmavé a svojou výraznou arómou zodpovedá mäsu zo zveriny, možno spracovať na divoko ako divú zverinu, prevažne dusením. Najvýkonnejším typom ťažkých moriek je plemeno kanadskej klasickej brojlerovej širokoprsej morky big 6. Vyznačuje sa pevnou telesnou konštrukciou a má výborné rastové schopnosti. Tento typ morky sa chová aj v našich podmienkach. „Morky sme začali chovať pred niekoľkými rokmi pre našu spotrebu,“ hovorí pani Kaňuchová, majiteľka Dobrej farmy, ktorá sa špecializuje na chov moriek. „Postupom času sme získali dôležité skúsenosti, ktoré využívame aj v súčasnosti. Morky podrobené bakteoriologickým vyšetreniam s veterinárnym osvedčením kupujeme od veľkochovateľov vo veku 6 týždňov. Do nášho chovu, teda zaraďujeme len zdravých jedincov.“ Aké podmienky na život majú vaše morky? „Naše morky nechováme klasickým halovým odchovom, ale ako domáce morky. Na deň ich púšťame do výbehu, kde sa môžu pásť na  tráve, či žihľave. Pre morky je dôležitá výživa, ktorá je rozhodujúcim faktorom pri správnom vývine jednotlivca. Výživa a kŕmenie zvierat najviac ovplyvňuje kvalitu mäsa, preto ich kŕmime kukuricou, zemiakmi a pšenicou, ktorá je hlavným zdrojom pre rast svaloviny. Podľa sezóny im pridávame jablčné výlisky, či vňate z mrkvy či červenej repy...Kvôli tomu, aby nedochádzalo k prenosu chorôb, oddeľujeme ich od ostatnej hydiny. Každý večer ich opäť zatvárame do prístrešku.... ." Morky sú náročné na chov, sú citlivé na klímu, a náchylné na choroby. Preto im často chovatelia preventívne pridávajú antibiotiká a chemoterapeutiká. „My preventívne antibiotiká nepoužívame. Denne sledujeme ich celkový zdravotný stav, spotrebu krmiva a vody a celkové správanie zvierat. Chováme ich už štvrtý rok a zatiaľ sme neboli nútení riešiť zdravotný stav žiadnymi liekmi. Na základe  dlhodobých skúsenosti s chovom hydiny používame svoje overené natural-metódy na udržanie dobrého zdravotného stavu.“ „Chceli sme chovať morky pre ich zdravé mäso, ktoré obľubujú aj naše deti. Záleží nám na tom, čo im dávame .“ Predaj moriek je sezónnou záležitosťou a preto je práve jeseň obdobím, keď sa morky dostávajú na sviatočné stoly. „ Po 22 týždňovom raste sú morky pripravené na predaj. Dorastajú do hmotnosti zhruba moriaci 15 - 20 kg a morky 10 - 12 kg. Tento rok sme začali predávať už na začiatku októbra a ich predaj plánujeme do Vianoc.“ Zákazník musí byť v poslednej dobe veľmi opatrný pri kúpe mäsa. Morčacie mäso na Dobrej farme predávajú iba čerstvé. „Celé je to o dôvere k predajcovi a jeho spôsobe odchovu. Najprv sme morky chovali iba pre rodinu a priateľov. Tento rok sme sa začali orientovať na širokú verejnosť. Našim klientom ponúkame možnosť pozrieť sa na chov. Morky porážame, šklbeme a pitveme v deň objednávky. Dodávame ich chladené spolu s drobkami ešte v ten istý deň. Výnimočne a na vyslovenú žiadosť zákazníka na druhý deň.“ Morčacie mäso obsahuje relatívne nízky obsah tuku: 140 g mäsa bez kože obsahuje asi 7 g tuku. „Morčacie prsia chutia lepšie ako kuracie a jeho tmavé mäso je senzačné. Najradšej ich pripravujem na prírodno. Takto ho majú radi aj moje deti. Ale je mnoho receptov, a každému zákazníkovi môžeme ponúknuť cca 50 chutných receptov“ Dobrá farma je morčacia farma v blízkom okolí Zvolena. Špecializuje sa na predaj kanadských klasických brojlerových širokoprsých big 6 moriek a pýši sa ekologickým chovom moriek bez chemikálií a antibiotík. Za svoje krátke pôsobenie na slovenskom trhu si vybudovala svoje meno a získala mnoho spokojných zákazníkov. 

28.11.201276477
Joli skúsenosti

Dom a byt:

Servis priemyselného chladenia

Joli Joli


Komplexné služby priemyselného a komerčného chladenia  Pokazila sa vám klimatizácia, chladenie či vzduchotechnika ? Hľadáte spoločnosť ktorá vám vykoná zákonnú prehliadku chladiaceho zariadenia ? Ak áno, potrebujete profesionálne služby z oblasti priemyselné a komerčného chladenia. Spoločnosť Regiochlad s.r.o. dokáže vďaka svojím skúsenostiam uspokojiť požiadavky malých aj veľkých firiem, reštaurácií, výrobných hál, datových centier či iných administratívnych budov. Spoľahlivo a odborne sa postarajú o bezchybné fungovanie  jednotlivých chladiacich a klimatizačných zariadení, strešných jednotiek ale zároveň aj celých systémov v priemysle.  Servis priemyselného chladenia Revízie a odborné prehliadky chladenia  Dodanie a inštalácia náhradných dielov Prenájom chladiacich zariadení Servis chladiacich zariadení Ako nám vysvetlil pán Janček zo spoločnosti Regiochlad, ktorý sa venuje predaju, montáži a servisu chladenia už 18 rokov, práve jesenné mesiace sú ideálnym obdobím pre údržbu a servis chladenia a strešných klimatizácií.  Pre svojich zákazníkov ponúkajú komplexné technické a servisné služby a profesionálny záručný aj pozáručný servis chladiacich zariadení. Servis chladenia však nezahŕňa iba čistenie, dezinfekciu či údržbu, ale aj zákonné prehliadky a povinnú revíziu chodu zariadenia.   Spoločnosť Regiochlad sa zameriava hlavne na komplexné služby pre zariadenia YORK, HITACHI, LENNOX, Airwell či TRANE, vďaka svojím zručnostiam však vedia ponúknuť služby šité na mieru. Revízie chladiacich zariadení Ďalšou veľmi dôležitou úlohou v rámci klimatizačných zariadení a systémov určených na chladenie je pravidelné kontrolovanie zamerané na únik f-plynov. F-plyny sú fluórované plyny, ktoré obsahujú prakticky všetky chladiace zariadenia a kvôli ich negatívnemu dopadu na životné prostredie je ich množstvo a kontrola upravená európskymi nariadeniami Európskeho parlamentu a Rady. Termovízia elektrických zariadení, strojov a klimatizácií Súčasťou služby zákonných prehliadok a revízií priemyselného chladenia a chladiacich zariadení spoločnosti Regiochlad je aj termovízne merianie. Termovízne meranie slúži na diagnostiku porúch v mechanicky namáhaných a prehrievaných častiach zariadení, jednoducho a spoľahlivo odhalí narušenie elektroinštalácie či poškodené kontakty v rozvádzačoch. Výsledkom termovízie je identifikácia kritických a problémových miest, ktoré sú zdrojom porúch a možného vzniku požiaru.  Viac informácií o termovízií si môžete prečítať v článku Termovízne meranie domov, stavieb, strojov a elektrických zariadení Prenájom chladiacich zariadení Trvá oprava vášho chladiaceho zariadenia dlho ? Alebo čakáte na dodanie náhradného dielu ? Nemusíte sa obávať výpadku chladenia, spoločnosť Regiochlad ponúka jedinečnú službu prenájmu chladiacich zariadení na naplnenie potrieb dočasného chladenia. Či už sú vaše potreby chladenia krátkodobé či dlhodobé, Regiochlad vám zabezpečí odborný prístup a kvalitné chladiace zariadenia York Ylaa o výkone 50 až 500 KW. Všetky chladiace zariadenia podliehajú pravidelným servisným kontrolám, revíziám a sú pripravené k okamžitej a 100% prevádzke. Profesionálne vykonaný a pravidelný servis chladenia vám zabezpečí okrem čistého vzduchu aj spoľahlivý chod zariadení v systéme. Navyše tým predĺžite životnosť samotných chladiacich a klimatizačných jednotiek. Preto by ste dôležitosť pravidelných servisných prehliadok nemali podceňovať. Odborníci z Regiochlad ich pre vás spoľahlivo a radi vykonajú. Zaistite bezpečnosť vo svojej prevádzke. Ak sa chcete dozvedieť viac, konzultácie, dodanie, montáž a servis chladiacich a klimatizačných zariadení realizuje spoločnosť  https://www.servischladenia.eu/ +421 949 763 539  

18.10.20211464
Joli skúsenosti

Zdravie a krása:

Cvičenie s osobným fitness trénerom

Joli Joli


Začať cvičiť môže znamenať cestu nielen k postave snov, ale k životu plnému energie, radosti a pohody. Premýšľate aj vy, že by ste začali cvičiť, ale chýba vám odhodlanie, nebaví vás cvičiť stále tie isté cviky dookola, máte zdravotné problémy alebo s cvičením ešte len začínate ? S tým všetkým vám môže pomôcť práve osobný fitness tréner. Cieľ cvičenia je u každého iný, niekto chce schudnúť , nabrať svalovú hmotu a iný zasa získať viac sily či zlepšiť kondíciu. Cieľom fitness trénera Braňa Martanoviča je práve pomáhať klientom plniť ich ciele a sny. Ako certifikovaný osobný tréner zostavuje svojim klientom fitness tréningy na mieru už niekoľko rokov. Vypracovaniu efektívneho tréningového plánu na mieru predchádza komplexné odborné poradenstvo, testovanie fyzickej kondície, mobility, stravovacích návykov a pohybových limitov. Až na základe výsledkov vám zostaví tréningový plán na mieru. Osobný fitness tréner Braňo Martanovič zohľadní vašu fyzickú formu, vaše fyzické možnosti, naučí vás správnu techniku cvikov a dbá na precíznosť vykonávania samotných cvikov, čím eliminuje riziko zranení či preťaženia. Viditeľné výsledky sa dostavia omnoho skôr, než keby ste chodili cvičiť sami. Komplexné služby pre začiatočníkov aj pokročilých Rozsah služieb osobného fitness trénera Braňa Martanoviča je naozaj široký. Vďaka svojím dlhoročným skúsenostiam a vedomostiam dokáže plniť sny začiatočníkom aj pokročilým. Zameriava sa na rast svalovej hmoty, kondíciu, správne stravovanie, ale aj na mobilitu a celkové zdravie tela. Pravidelným cvičením pod odborným vedením Braňa Martanoviča okrem vysnívanej postavy zistíte, že sa lepšie cítite a lepší je aj váš zdravotný stav. OSOBNÉ FITNESS TRÉNINGY NA MIERU Braňo Martanovič zostavuje fitness tréningy na mieru už niekoľko rokov. Výhodou tréningov s osobným trénerom je 100% orientácia na klienta, prispôsobenie tréningu tomu čo klient potrebuje, jeho cieľu, ale aj príprava tréningového plánu podľa kondície a fyzickej formy. Navyše s osobným fitness trénerom je riziko zranenia či preťaženia veľmi nízke. Dokonalá postava si však vyžaduje viac ako len cvičenie, v rámci komplexnej starostlivosti vám fitness tréner Braňo Martanovič pomôže nastaviť správe stravovanie a režimové opatrenia.  Typy fitness tréningov Tréning pre rozvoj sily a výbušnosti Tréning zameraný na komplexný rozvoj sily, stability, dynamiky a výbušnosti., Správne cviky však môžu budovať aj svaly a silu. Tréning pre spaľovanie tukovej hmoty Tréning určený každému, kto chce schudnúť a zároveň si vypracovať peknú a pevnú postavu. Rozsah a náročnosť závisí od diagnostiky FMS. Tréning pre vybudovanie kvalitného svalového objemu Tréning pre vybudovanie veľkých a rešpekt vzbudzujúcich svalov. Rozsah a náročnosť závisí od diagnostiky FMS. DIAGNOSTIKA FMS Pre zostavenie kvalitného a efektívneho tréningu je dôležité spoznať limity svojho tela. Jedine tak, môžete dosiahnuť želaný úspech a hlavne, vyhnúť sa zraneniam. Diagnostika FMS je veľmi účinná komplexná diagnostika pohybu, ktorá prezradí v akej kondícii sú jednotlivé časti svalového aparátu a odhalí svalové disbalancie a potenciálne riziko zranenia.  Diagnostiky FMS je test pozostávajúci zo 7. štandardizovaných cvikov, zameraných na mobilitu, stabilitu a preverenie základných pohybových stereotypov. Testovanie je postavené na bodovacom systéme. V prípade získania nízkeho počtu bodov, je pravdepodobné, že počas športových aktivít dôjde k preťaženiu, v najhoršom prípade zraneniu. Osobný fitness tréner Braňo Martanovič je však pripravený vytvoriť vám kompenzačný tréning na mieru zameraný na odstránenie pohybových disbalancií. STRAVOVACÍ PLÁN NA MIERU Túžite schudnúť ? Nabrať svalovú hmotu ? Alebo zlepšiť svoj celkový zdravotný stav ? Každý z nás je jedinečný, má inú stavbu tela, iný metabolizmus. Ako vraví osobný tréner Braňo Martanovič, až 70% vášho úspechu sa skrýva v kvalitnej a vyváženej strave. Vďaka svojím skúsenostiam a vedomostiam vám vytvorí efektívny stravovací plán na dosiahnutie vašich vysnívaných cieľov. Stravovací plán pre naberanie kvalitnej svalovej hmoty Plán na systematickú redukciu telesnej hmotnosti Ďalšie plány Stravovací plán pre tehotné ženy zameraný na správne množstvo živín Stravovací plán pre ľudí, ktorých trápia časté migrény Stravovací plán pre vegetariánov ONLINE FITNESS PROGRAM Chcete cvičiť no nemáte čas chodiť do fitness centra ? Viete, že získať silu, schudnúť či spevniť telo sa dá aj doma ? Online program od fitness trénera Braňa Martanoviča vás o tom presvedčí ! Video tréningy so zameraním na workout a mobilitu sú určené pre začiatočníkov aj pokročilých. Cieľom cvikov orientovaných na mobilitu je zlepšiť pohybový rozsah kĺbov. Správnym a pravidelným cvičením nielen, že zlepšíte pohyblivosť kĺbov, ale spevníte väzy a zlepšíte koordináciu tela. Workout video tréningy vás naučia cviky s využitím vlastnej váhy, ktoré vám pomôžu k budovaniu svalovej hmoty. Pravidelným opakovaním získate viac sily, zlepšíte stabilitu ale aj držanie a pružnosť tela. branofitness.sk +421 904 352 314   Tím zariadim.sk sa postaral o rozšírenie web stránky branofitness.sk, textový obsah stránok a SEO nastavenia. Máte pocit, že aj váš web by už potreboval zmenu? Chceli by ste zmodernizovať logo, vylepšiť dizajn, rozšíriť obsah či zoptimalizovať SEO tak, aby vás našlo viac zákazníkov? Sme tu pre vás!  Vytvoríme efektívny web na mieru vašim požiadavkám.  📧 obchod@zariadim.sk  📞 +421 918 228 898

13.10.20211163
IvanaD skúsenosti

Služby pre firmu:

3 tipy ako získať viac zákazníkov vďaka Google Moja Firma

IvanaD


Podnikateľ, ktorý nie je na Googli, ako by ani neexistoval. To však pre úspešný biznis nestačí. Pokiaľ sa vaša firma nezobrazí pri vyhľadávaní v prvej desiatke, šance na získanie zákazníka rapídne klesajú. Optimalizácia web stránky, ako aj využitie marketingového nástroja Google Ads nepochybne k zvýšeniu viditeľnosti pomôže. Je tu však ešte niečo nemenej dôležité, čo si vyžaduje vašu pozornosť a pravidelnú správu ak chcete zostať medzi najlepšími – firemný profil Google Moja Firma (alebo Google My Business). Nezávislé testovanie ukázalo, že pravidelné využívanie firemného účtu Google Moja Firma, môže výrazne zamiešať karty a ovplyvniť poradie v lokálnom aj organickom vyhľadvaní. O tom, ako si ho založiť, vyplniť, propagovať príspevky a využiť všetky novinky sme vám už poradili v článkoch Ako správne a efektívne vyplniť profil Google Moja Firma? , Prečo by ste mali využiť možnosť príspevkov na Google Moja Firma a ako na to? a Novinky v službe Google Moja Firma, ktoré sa oplatí využiť. Dosť bolo však teórie, poďme tentoraz nazrieť do praxe. Na príkladoch si ukážeme, ako výrazne môžu návštevnosť ovplyvniť dobre optimalizované a pravidelne spravované profily oproti konkurencii. 1. Zvýšte svoju dohľadateľnosť Z nedávnej štúdie vyplynulo, že firmy s úplne vyplneným profilom zaznamenali až 2x vyššiu návštevnosť ako tie, ktoré mali profil vyplnený len čiastočne alebo vôbec. Služba Google Moja Firma totiž pridáva firmám na dôveryhodnosti tým, že pravdivosť všetkých zadaných údajov overuje. A čomu ľudia dôverujú, to pri hľadaní tovarov a služieb uprednostňujú. Dokonca až 70% zákazníkov preferuje firmu zaregistrovanú cez Google Moja Firma. Veľkým pozitívom tohto nástroja je fakt, že zákazník si vás nájde aj keď nepozná presný názov spoločnosti či adresu. Ako? Jednoducho prostredníctvom kľúčových slov, ktoré zadá do vyhľadávača pri hľadaní výrobku alebo služby. Ide o tzv. nepriame vyhľadávanie, ktoré často tvorí väčšie % návštev ako priame. Pre lepšiu predstavivosť si porovnajme výsledky priameho a nepriameho vyhľadávania konkrétneho firemného profilu. Ako môžete vidieť zo štatistiky nášho klienta Klimatizácie Bratislava , za jeden štvrťrok jeho profil nepriamo navštívilo viac ako 80 % ľudí, ktorí hľadali služby a výrobky týkajúce sa klimatizácií, čo rozhodne nie je zanedbateľné číslo. Ak by však náš klient GMB profil nemal, našlo by ho priamym vyhľadávaním len 14,2% ľudí.  2. Čím viac informácií a fotografií, tým vyššia návštevnosť Ako ste sa z predošlých článkov mohli dozvedieť, založiť samotný profil nestačí. Jeho správna optimalizácia dokáže návštevnosť vášho profilu výrazne ovplyvniť.  Profil Google Moja Firma by pre vás mal byť akousi „virtuálnou vizitkou“, ktorá svojim obsahom okamžite zákazníka pri vyhľadávaní zaujme. Ak v nej totiž do pár sekúnd nenájde potrebné informácie, uprednostní konkurenčný profil, ktorý ich má. Základné informácie ako popis firmy, presná adresa, telefonický kontakt, otvárací čas sú samozrejmosťou. Zabudnúť by ste však nemali ani na podrobnejší opis vašich produktov, služieb ako aj pridanie atribútov, teda výhod ako je napr. bezbariérový vstup, bezplatné parkovanie, wi-fi a iné. S príchodom pandémie Covid-19 začali byť ľudia viac opatrní a pri vyhľádaní služieb sa zaujímajú aj o ochranu svojho zdravia. Google preto operatívne rozšíril atribúty, v rámci ktorých by ste mali uviesť, či pri svojej práci využívate rúška a ďalšie ochranné prostriedky, či svojim zamestnancom kontrolujete teplotu, alebo je naopak potrebné sa pred stretnutím vopred objednať. Uľahčíte tým zákazníkom  hľadanie. Osobitú pozornosť si zaslúžia fotografie. Významne totiž zvyšujú atraktivitu vášho profilu. Podľa prieskumu spoločnosti Google, spoločnosť, ktorá pravidelne zverejňuje fotografie, má až o 35% vyššiu pravdepodobnosť prekliku na svoju webovú stránku a až o 40% vyššiu pravdepodobnosť, že jej sídlo zákazníci priamo navštívia. Svedčí o tom aj skúsenosť nášho klienta Autofólie Bratislava. Štatistika jednoznačne potvrdzuje, že, fotografie, ktoré spoločnosť pravidelne zverejňuje dosiahli za štvrťrok o 535% viac zobrazení, než príležitostne pridávané fotografie konkurenčných firiem. 3. Recenzie - vaša najlepšia reklama Ďalším faktorom, ktorý značne posilňuje vašu dôveryhodnosť sú recenzie na profile Google Moja Firma. Z prieskumu vyplynulo,že takmer 90% spotrebiteľov verí online recenziám rovnako ako osobným odporúčaniam. Preto by ste mali tento potenciál rozhodne využiť a prostredníctvom zdieľania URL svojho firemného profilu požiadať svojich zákazníkov o ohodnotenie vašej spoločnosti.  Rovnako dôležité je na hodnotenia aj odpovedať, bez ohľadu na to, či sú pozitívne alebo negatívne. Zákazník totiž veľmi ocení, že sa o jeho názor zaujímate. Negatívne referencie taktiež nie sú dôvodom na to, aby ste ich ignorovali, nebodaj mazali. Naopak, prostredníctvom nich máte jedinečnú možnosť novým zákazníkom ukázať, že aj keď sa nejaký problém vyskytne, vždy je vašou snahou ho vyriešiť.   Keď chcete dôveru spotrebiteľov ešte posilniť, odporúčame zverejňovať referencie svojich zákazníkov aj vo forme príspevkov, ideálne raz za 7 dní, počas ktorých sa vo vyhľadávači budú zobrazovať. Ako na to? V prípade, že máte hodnotenia priamo na svojej webovej stránke, môžete ich na tento účel použiť. Ak vám naopak chýbajú, alebo webovú stránku nemáte, je tu možnosť využitia referencií vašich zákazníkov priamo zo stránky zariadim.sk . Veľkou výhodou je, že ako štruktúrované dáta ich môžete zdieľať aj prostredníctvom sociálnych sietí a efektívne tak zasiahnuť väčšiu cieľovú skupinu. Zaujali vás naše tipy? Chcete aj vy patriť k najlepším a odlíšiť sa od konkurencie? Neviete ako na to? Obráťte sa na nás mailom na  obchod@zariadim.sk, alebo telefonicky na linke +421 918 228 898. Sme tu aby sme vám pomohli!                

03.09.2021800
Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť

Predaj z dvora:Jarný med

Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť

Marek


O prvých kvetoch sa hovorí, že majú najviac sily. Sú zvestovateľmi jari, energie a života. Taký je aj prvý jarný med, ktorý si môžeme natrieť na chlieb a vychutnávať. Prvý med nie je cukrový, hoci cukornatie Prvý jarný med z lúčnych kvetov, stromov a repky. Aká je jeho kvalita? „Niektorí ľudia majú obavy, či sa práve v jarnom mede nenachádzajú ešte cukrové zásoby zo zimy. Nie, pretože, včelstvám sa na jar zakladajú medníky, do ktorých sa vložia prázdne rámiky. Časti zimných zásob sú v plodisku a tie včelári nevytáčajú,“ vysvetľuje bezpredmetné obavy z menšej kvality Lukáš Kaplan. Na tomto podozrení sa podpísala aj silnejšia kryštalizácia jarného medu, no práve ona s cukrom vôbec nesúvisí a medu nevadí. „Jarný med je prvá znáška vo včelárskom roku, kedy sa príroda prebúdza zo zimného spánku. Všetko je čisté a začína postupne nový život, jarné medy väčšinou rýchlejšie kryštalizujú, ale z hľadiska výživy sú všetky druhové medy rovnocenné,“ hovorí Milan Krivý Jarný med lieči Sila a energia jari ukrytá v zlatistom mede. Tá najsilnejšia energia pučiacich kvetov sa prenáša aj do plástov a preto má jarný med vynikajúce liečivé účinky. „Prvý jarný med pochádza z rôznych liečivých stromov, veľmi teda prospieva zdraviu,“ hodnotí Karol Laco. S tým sa ztotožňuje aj Dušan Dedinský a dodáva, že jarný med je najlepší – vtedy príroda ponúka najviac nektáru a má najlepšiu chuť. Slovenský med je kvalita bez GMO Tvrdenie, že slovenský med je najkvalitnejší nie je iba fráza. Ten prvý jarný má obvykle najviac podielu repky a preto je dôležité odkiaľ pochádza. Vysvetľuje Peter Pišák: „Jarný med vyprodukovaný na Slovensku je veľmi kvalitný hlavne z repky pretože ako z mála krajín sa u nás zatiaľ nepestuje geneticky modifikovaná (GMO) repka. Repkový med je stále obľúbený vynikajúci na pastovaný med. Ten si získava stále viac a viac priaznivcov, čo ale málo konzumentov vie je že repkový med obsahuje alkaloid - bazicin, ktorý má protirakovinové účinky.“ Pýtajte si jarný med Jarný med je veľmi cenným a medzi ľuďmi málo známym druhom medu. Jednoznačne obsahuje najviac peľu zo všetkých druhov medu a v závislosti od lokality i cenný peľ bylín a liečivých rastlín. Jar je hlavným obdobím kvitnutia väčšiny stromov a krov, lúčnych rastlín a bylín. Vtedy je obdobie, keď rastliny intenzívne prijímajú živiny, vodu a premieňajú za účelom zakladania nasledujúcej generácie. Pri tejto premene sa prenášajú do zárodku tie najcennejšie látky a práve voňavým nektárom, bohatosťou peľových zŕn a farebnou rôznorodosťou kvetov sú včely priam oslepené. Neúnavne navštevujú tieto rastliny, opeľujú ich a zbierajú ich sladučký nektár. Jarný med je veľmi hustý a v neskryštalizovanom stave až mútny, čo je dôkazom vysokého obsahu peľu-teda bielkovín rastlinného pôvodu. Jednoznačne odporúčam starším ľuďom a ľudom v produktívnom veku,“ hodnotí pozitíva jarného medu Tomáš Várady. .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }  

24.04.201413286
Jarný med, ako si ho vychutnať najlepšie?

Predaj z dvora:Jarný med

Jarný med, ako si ho vychutnať najlepšie?

Marek


Vychutnať si prvý dúšok jari. Aj tak vnímajú mnohí milovníci medu prvé jarné stáčanie. Med je sýty, energický, jednoducho plný života tak, ako kvety, z ktorých pochádza. Prinášame niekoľko tipov a nápadov, ako si užiť jarný med naozaj naplno. Prvé kvety, prvé chute „Jarný med je produktom prvých kvetov. Napríklad z vŕby, rakyty, vyskytuje sa aj čučoriedka a púpava,“ hovorí Pavol Kozáčik. Napriek tomu je jarný med vždy výnimočný očakávaniami. a o tom nehovorí len Pavol Kozáčik, ale aj ďalší včelári.  „Za zaujímavý med považujem med z vŕby, ktorý je liečivý a má zaujímavé účinky.   Lieči tráviaci trakt a močové cesty,“ hovorí Karol Laco. Práve vŕba je aktívna z jari. Príroda sama zariadila, že potrebujeme jej med. Veď predsa jar je aj obdobím častých zápalov močových ciest. Jarný med je vynikajúci liek. Július Dlugolinský odporúča aj netradičný med z púpav: „Jarný med našej produkcie je PÚPAVOVÝ, nakoľko obsahuje veľké množstvo púpavového peľu a aj jeho aróma tomu zodpovedá.“ Kryštalizuje, ale to nevadí O jarnom mede je známe, že skoro cukornatie. Nie je to však chyba. „Náš jarný med je výnimočný v tom, že ho pastujeme, teda med sa špeciálnym procesom upraví, pričom sa mení jeho štruktúra. Výsledkom je lahodne jemný, krémový med. Jarný med je samozrejme prvý med, ktorý vieme zákazníkom ponúknuť.   V predaji bude niekedy od polovice mája,“ hovoria zástupcovia spoločnosti Včelchov. Med má inú konzistenciu, ale je nesmierne výživný. „Obsahujú zmes rôznych nektárov z rôznych kvetov, čo spôsobuje tú vynikajúcu chuť a taktiež ideálne zloženie. Tento med je vhodný na všetky možne spôsoby použitia. Do čaju, priamo na konzum, na pečivo , na perníky a podobne,“ hodnotia z včelej farmy Medar. Med s peľom je unikát Iba jarné medy majú v sebe tak vysoký obsah peľu ako žiadne iné počas letnej sezóny. „Jarné kvetové medy sú kvalitné práve pre rôznorodosť kvetov, z ktorých včely zbierajú nektár,“ hovorí Katarína Schonova z Medových týždňov. Rôznorodosť chutí znamená aj rôznorodosť peľov. „Na vzpruženie organizmu po zime môžem odporučiť tento med s jarným peľom, hlavne peľovými zrnkami.“ Dodáva Vladimír Durňak.   Slámka radí, že čo sa týka receptov, chcel by apelovať na ľudí, aby skúsili sebe a najmä deťom namiesto farbených jogurtov zarobiť biele jogurty s medom a do pitného režimu zaradili namiesto rôznych umelých "malinoviek" čistú vodu, ochutenú citrónom a medom, ktorá najmä v horúcom lete výborne osvieži a dodá telu množstvo cenných látok. Pomer a koncentráciu si musí každý určiť podľa svojej chuti. Jarný med je na tieto dva "recepty" mimoriadne vhodný.   Foto: Pavol Kozáčik a trutrainerapp.com .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

29.04.20148236
Med 2014 – výborný aj napriek teplej zime

Predaj z dvora:Jarný med

Med 2014 – výborný aj napriek teplej zime

Marek


Je ako víno. Každý rok iný, zdravý a lahodný. Aký bude med 2014 napriek tomu, že teplá zima poznamenala celú prírodu? Skúsení včelári predstavili najnovší „ročník“ a svoje očakávania. Fanúšikovia medovicového medu sa potešia Táto zima nebola žiadnou krutou dávkou mrazov. Vďaka tomu lieta hneď z kraja jari omnoho viac hmyzu ako po iné roky. To prospieva nielen opeľovaniu, ale tak trochu robí vrásky na čele poľnohospodárom. Hrozí totiž premnoženie vošiek. To však u včelárov nie je tragédia. „Množstvo hmyzu je predpoklad, že sa vyskytne miestami premnoženie vošiek a teda aj medovicového medu. Včelstvá sú v rôznej  kondícii, keďže pri teplejšom počasí počas zimy si kráľovné dovolili klásť vajíčka a dokonca viac ako po iné roky. Tie včelstvá, ktoré mali dostatok zásob, hlavne peľových, idú do jari vo väčšom počte včiel a lepšie zabezpečia opelenie stromov aj rozvoj kolónie,“ hovorí Lukáš Kaplan. Zdravé včely tak pri dobrom počasí poskytnú omnoho viac medu. Preto sa ročník 2014 javí ako sladký a bohatý. Prvá repka je silná Medzi prvé silné peľové kvety patrí repka. Na tú tento rok včely prišli pripravené. Symbióza skorého nástupu teplých dní a včelej aktivity prináša prvé výsledky. „Obavy o nedostatok medu nehrozia a netreba sa báť už ani chladnejších dní. Včely pracujú naozaj užitočne. Toho času už kvitne repka olejná, ktorá poskytuje včelám kvalitný peľ a nektár. Okrem repky kvitnú aj ovocné stromy. Úľová váha signalizuje prínos do úľa. Je to vidieť aj fyzicky - pri kontrole ak sa nahne rámik, tak z neho len tak tečie,“ hovorí Jozef Štefaňák. O kvalitách jarného medu sa môžete dozvedieť v článku s názvom Jarný med – čo by sme o ňom mali vedieť. Silné včelstvo a silný med „Včelstvo je mimoriadne silné oproti minulým rokom. Považujem to za výnimočný stav, aký si počas mojej histórie ani nepamätám. Je to spôsobené nielen slabou zimou, ale aj skorou jarou,“ hodnotí Milan Priehoda a teší sa, že tento rok bude pre včelárov opäť dobrý. Pretože nie všetko je vo svete včiel ideálne a masívny výrub drevín a neustále zmenšovanie zatrávnených a kvitnúcich plôch už nejednému včelárovi spravilo škrt cez rozpočet v znižovaní výnosov medu. Tento rok by sa mohol vrátiť do silných čísel. „To ako sa bude tohoročná sezóna vyvíjať bude závisieť vo veľkej miere aj od počasia a nikdy sa nedá dopredu povedať na 100% či bude, alebo nebude pre včelára úspešný rok“ hodnotia včelári z Včelchovu. No treba uznať, že nástup silný ako do sezóny 2014 tu dlhé roky nebol. foto: Medar .storka_nadpis{ font-size:16px; text-decoration:none; color:black; color:#0B58B7; line-height:1.5em; display:block; clear:both; margin:15px 0px 15px 0px; font-weight:bold; } .storka_odstavec { font-size: 13px; line-height: 1.5em; color:#464646; } .storka_odstavec_blok { font-size: 13px; line-height: 1.5em; text-align:justify; color:#464646; }

24.04.20149177
Elixíry života z včelieho úľa

Predaj z dvora:Jarný med

Elixíry života z včelieho úľa

Marek


Okrem medu nám včely dávajú aj produkty, ktorých tajomstvá ešte dodnes úplne nerozlúštila ani medicína. Napriek tomu sa považujú za tie najliečivejšie medikamenty prírody. Včelári poznajú elixíry zdravia aj fakt, že včela je naozaj jeden z najužitočnejších živočíchov planéty. Dezinfekcia úľa posilňuje organizmus Včely sú tak dokonalé, že si dokážu vyrobiť aj vlastnú dezinfekciu a  v úli je naozaj takmer sterilné prostredie. Ako sa volá tento dokonalý produkt? Možno ste už to slovo počuli – propolis. Má pomerne silnú schopnosť ničiť mnohé mikroorganizmy. „Má neuveriteľne schopnosti nájsť v tele škodcu a zničiť ho ako aj vonkajšie kožné choroby všetkého druhu,“ tvrdí Tomáš Švienty. Predstavuje najúčinnejšie prírodné antibiotikum všetkých čias. Pomáha udržiavať vynikajúce zdravie posilňovaním nášho imunitného systému, má aj anestetické vlastnosti. „Propolis je veľmi účinný pri profylaxii (predchádzanie ochorení) a zároveň posilňuje a povzbudzuje imunitný systém človeka. Používa sa aj v dermatologických a kozmetických výrobkoch. Zubné pasty s jeho obsahom sú účinné proti paradentóze. Vyrábajú sa spreje s propolisom na ústnu hygienu a na bežné povrchové ošetrenie pokožky. Propolisom včielky spevňujú plástové bunky, preto ho obsahuje aj včelí plást a samotný vosk. Veľmi účinne pôsobí cmúľanie a žuvanie včelích plástov v čase, keď sa šíria chrípkové ochorenia, pri zápaloch ďasien a podobne,“ vysvetľuje včelár Ján Píš. Propolis je ako skutočný detektív problémov v našom tele. Tajné receptúry, či mágia prírody? Spotrebitelia sa často zaujímajú o včeliu materskú kašičku hlavne vo forme zmiešanú s medom, pritom je veľmi malý počet včelárov, ktorí zbierajú včeliu materskú kašičku. „Čo sa týka včelieho jedu ten zbiera ešte menej včelárov a využíva sa hlavne pre farmaceutický priemysel, hovorí Peter Pišák. Viac o jede hovorí včelár Jozef Štefaňák: „Včelí jed (apitoxin) je žltkastá hustá tekutina kyslej reakcie, má silný zápach, je horkej a pálivej chuti. Je nebezpečný(toxický) pre človeka, ale i pre zvieratá a hmyz. Bez ohľadu na to, že môže spôsobiť ťažké následky až smrť, má liečivé účinky proti reume zápalu pohrudnice a niektorých kožných chorobách. O materskej kašičke Jozef Štefaňák hovorí, že ide o výživný produkt s vysokým obsahom proteínov a vitamínov. Výskumom sa zistilo, že proteín Apalbumín1 je príčinou dlhovekosti matky. Kašička blahodárne pôsobí na mozog, spôsobuje zvýšenie počtu červených krviniek Erytrocytov, súčasne zvyšuje množstvo retikulocytov a hemoglobínu, taktiež mení obsah železa v krvi. Včelí vosk má podľa neho tiež uplatnenie v liečiteľskom umení, zvlášť v dermatológii a kozmetike, ako súčasť mastí a krémov. Vo vnútornom lekárstve sa používa pri kataroch horných ciest dýchacích. Päť zásad, si ustrážiť kvalitu? Ak chcete ale dostať prvotriednu kvalitu, je dobré sa poznať so včelárom. Základom je, aby výrobky neboli kontaminované lakmi, umelinami, liekmi, ktoré sa následne dostanú do nášho organizmu. Pri výbere včelára tak Igor Leitner radí preveriť nasledovné zásady: 1. V dolete včiel sa nenachádzajú žiadne znečisťujúce priemyselné podniky a chemicky ošetrované plodiny. 2. Včelstvá sa proti chorobám a parazitom neošetrujú syntetickými liečivami,  ale len alternatívnymi spôsobmi. 3. Včelár používa na výrobu medzistienok len vlastný vosk v uzavretom kolobehu. 5. Včelstvá sa rozmnožujú prirodzeným spôsobom, teda rojmi. 6. Včelstvá sú umiestnené len v drevených úľoch(nie plastových).    

30.10.201312913
Spoznajte medovinu zblízka

Predaj z dvora:Jarný med

Spoznajte medovinu zblízka

Marek


Opojná chuť, jemný medový buket a jagavá, zlatistá farba. Medovina je výnimočný nápoj, ktorý labužníci vedia oceniť. Základom je kvalitný včelí med, tradičné dozrievanie medoviny v dubových sudoch a poctivá práca. Chuťový zážitok, ktorý poznali už starí Slovania oprášila firma TOMKA, ako najstarší výrobca medoviny na Slovensku. Dodnes ju vyrába tradičným spôsobom. Kvasením včelieho medu rozpusteného vo vode, bez pridávania destilátov, alebo bylinných či ovocných prísad. Ide o skutočnú lahôdku. Prvá medovina na Slovensku Tradíciu medoviny TOMKA začal písať Dr. Karol Tomka v roku 1984. Vtedy sa v Nitre začala vyrábať prvá medovina na Slovensku, ktorá dnes nesie oficiálny obchodný názov Tradičná Slovenská Medovina. Tradícia výroby prvotriednej medoviny sa v rodinnej firme preniesla aj na ďalšie generácie a tak výroba môže pokračovať. Medovina TOMKA sa dodnes vyrába tradičným spôsobom a Mgr. Bronislav Tomka, ako pokračovateľ rodinnej tradície, je jediným odborným školiteľom a degustátorom s medzinárodne uznávaným certifikátom na Slovensku. Pokojne prijmite jeho pozvanie na návštevu v Nitre na Farskej ulici č. 28. Dozviete sa niečo o tomto tradičnom slovanskom nápoji a v príjemnom prostredí ochutnáte Tradičnú sudovú medovinu. Chuť dodáva med aj sudy Medovina v sebe ukrýva všetky pozitívne vlastnosti medu, no vďaka prítomnosti alkoholu je naozaj kulinárskym zážitkom pre dospelých. Je lahodným aperitívom a príjemným osviežením chuťových buniek. Všetko sa začína kvalitným medom v dostatočnom množstve. Dáva nápoju krásnu medovo-jantárovú farbu a sladkastú vôňu. Dlhá doba zrenia, minimálne dva roky v dubových sudoch zabezpečia medovine typickú sladko-horkú chuť. Toto pomalé dozrievanie prebieha v 300-ročnej pivnici priamo v centre mesta Nitra. Stabilná teplota a ideálna pivničná klíma dotvoria jemný a uhladený buket. Tým je aj Medovina TOMKA predurčená ako nápoj na slávnostné a výnimočné príležitosti. „Naša vysoká kvalita a odbornosť pri výrobe medoviny boli rokmi ocenené aj na mnohých výstavách a súťažiach,“ hovorí Bronislav Tomka a dodáva: „ Nedávno sme získali medailu aj na celosvetovej výstave APIMONDIA 2013 v Kyjeve.“ Ochutnajte medovinový burčiak Receptov na výrobu medoviny  je k dispozícii naozaj veľa a líšia sa hlavne v používaní rôznych príchutí z byliniek, korenín alebo ovocia. Tradičná medovina sa však robí len z medu, vody a kvasiniek. Je to tá, v ktorej skutočne cítiť med. „Aby medovina začala kvasiť treba na 1 l vody 350 až 500 g medu. Presné množstvo záleží od druhu medu a predstavy, aká sladká má medovina byť. Vodu s medom necháme zovrieť, aby sa med roztopil a odstráni sa vzniknutá pena z povrchu. Tento sladký a sterilný roztok ochladíme na 20-25°C a pridáme doň kvasinky. O 24 až 48 hodín by mala medovina začať viditeľne kvasiť, čo bude trvať niekoľko týždňov. Dĺžka procesu záleží od množstva cukru v mede a teplote, pri ktorej prebieha kvasenie,“ opisuje prípravu medoviny Bronislav Tomka. Konzumovať sa dá už medovinový burčiak, čo je zážitkom pre čuchové aj chuťové bunky. Jemný a uhladený buket však medovina získava až dlhodobým zrením v dubových sudoch v pivnici. Tu vyzrieva do dokonalosti a konečne sa dočkáme vyzretej a čírej Tradičnej medoviny, s ktorou sa dá pri prípitku skutočne povedať: „ Na zdravie!“ .

29.10.201312284

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím