Hľadáme overených dodávateľov aj na Veľkú noc

Rodina:Veľkonočné nakupovanie

Adriana Peťková 14.04.20145707

Hľadáme overených dodávateľov aj na Veľkú noc

Obdobie pred Veľkou nocou ponúka priestor na prezentáciu domácich výrobkov a ručne robených prác. Stánky so širokou možnosťou výberu sú skvelým spôsobom na kúpu vecí, ktoré v obchodoch všetky pokope nenájdete. A takto je na jednom mieste všetko, čo ešte potrebujete práve na Veľkú noc.

Jedenásteho a dvanásteho apríla ste mohli nájsť takéto stánky aj na Veľkonočnom farmárskom veľtrhu vo Fresh Markete v Bratislave. S našim portálom sme sa boli v piatok pozrieť na to, akú majú pre vás pripravenú špeciálnu ponuku a to tentokrát hlavne pre milovníkov mäsa.

Lahôdky pre NEvegetariánov

Stáli sme pri mäsových výrobkoch, veď tie sa priamo týkajú Veľkej noci. Nejaký okoloidúci vtedy povedal: „Hmm tak to tu je vôňa klobásy!“ Slečny, ktoré predávali výrobky z Gazdovských špecialít boli oblečené v krojoch, čo dopĺňalo celkovú atmosféru. A keď sme sa ich spýtali na špecialitu, dali nám ochutnať aj sušené karé, či bravčovú panenku.

 

Usmiaty personál a veľa zákazníkov bolo takisto v stánku Mäsovýroby VEPI s.r.o. Okolo tohoto stánku vládla perfektná atmosféra, vynikajúco vyškolené predavačky vám radi dajú ochutnať výrobky  z vlastného chovu prasiatok - Mangalíc. Mali tu aj také a špeciality, ako napríklad sedliacka plnená panenka, či domáca tlačenka.

 

Už sa aj vám, čo máte radi mäso, zbiehajú slinky? To nebolo všetko:

 

 

Spestrite si jedálny lístok

Králičie mäso sa obsahom bielkovín vyrovná teľaciemu a hydinovému mäsu. Vyznačuje sa mäkkou konzistenciou, sladkou chuťou, je šťavnaté a dobre stráviteľné. Vzhľadom na jeho vynikajúce živinové zloženie je to surovina vhodná na pravidelný konzum pre všetky kategórie ľudí,“ informuje nás FrankoFarma. Nevenujú sa však len chovu králikov, či oviec. Pani Alena Franková má vlastnú ručnú výrobu, kedy sezónne ponúka svoje aranžérske práce. Kúpiť si ich môžete napríklad v tomto období Veľkej noci.

Aby sme sa však vrátili k téme mäsa, pridávame tiež ich tip na recept.

 

Ako pripraviť Pečeného králika:

„Králika naporcujeme, (okrem hlavy a hrudníka) mäso osolíme, posypeme čiernym korením, majoránkou. Domácu slaninku pokrájame na tenko a poukladáme na králika, alebo ňou prešpikujeme jednotlivé porcie. Podlejeme vodou a prikryté vložíme do vyhriatej rúry. Nepečieme silno, lebo králik nemá kožu ako kura, či kačica a mohol by sa veľmi vysušiť. Porcie počas pečenia aspoň raz otočíme alebo podlievame výpekom. Keď mäso zmäkne, odokryjeme a dopečieme do zlata. Príloha- dusené zemiaky na petržlenovej vňati.“

Pre milovníkov maďarskej kuchyne

U Pištu Csárda môžete ochutnať už pripravené tradičné maďarské jedlá a v Mäsiarstve u Pištu je ponuka jahňacích kolien, či domáceho údeného mäsa. To je obzvlášť typickou súčasťou mäsiarstva. Najprv musí zostať tri týždne v páci a potom príde rad na údenie...a potom s ním už iba na tanier.

 

 

Nakladané maďarské špeciality nájdete zase v predajni Pikantes a to takisto aj drevené a prútené výrobky. 

 

Ponuka mäsových výrobkov je široká aj tento rok. Už si len správne vybrať overeného dodávateľa, ktorý si dá na práci záležať!

 

fotografie: zariadim.sk, www.ipravda.sk

Komentáre Disqus.
(5/5) 1 referencií
Gazdovské špeciality

Poslaním firmy Bystriansky s.r.o. je vyrábať a ponúkať gazdovské mäsové výrobky/ špeciality/, ktoré…

(5/5) 1 referencií
Mäsovýroba VEPI s.r…

(5/5) 1 referencií
FrankoFarma

Sme mladá farma zaoberajúca sa chovom zvierat štvrtý rok. Okrem chovu zvierat sa venujeme…

(5/5) 1 referencií
Pikantes

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím